Se schimbã sensurile de circulaţie în zona centralã

Se schimbã sensurile de circulaţie în zona centralã
Pe sectorul Piaţa Lucian Blaga - Calea Dorobanţilor, precum şi pe strãzile adiacente, regulamentul de circulaţie a fost schimbat.

Primãria va lansa unda verde pe traseul Piaţa Lucian Blaga - Calea Dorobanţilor, începând de sâmbãtã. Noul sistem de fluidizare a traficului va modifica şi sensurile unice de pe strãzile din zonele adiacente. Din septembrie unda verde ar urma sã se instituie şi pe B-dul 21 Decembrie. întregul proiect de fluidizare se împarte în şase axe şi 10 intersecţii şi a fost evaluat la şase milioane de lei.

 

Noul sistem de semaforizare, ce va institui unda verde pe axa Piaţa Lucian Blaga - Calea Dorobanţilor, intrã în funcţiune începând de sâmbãtã dimineaţa, a anunţat primarul Emil Boc. “Cred cã acest proiect va asigura o circulaţie fluentã în zona centralã. La început vor fi probleme, pânã când lumea se va obişnui cu noua semaforizare, însã, aşa cum s-a întâmplat şi când am instalat sensul giratoriu de pe Traian, din Piaţa Cipariu sau de pe Calea Turzii, şi aceastã undã verde va îmbunãtãţi situaţia”, a susţinut Boc.

Dupã ce va fi pusã în funcţiune unda verde, se vor institui şi sensurile unice de circulaţie. în primul rând, pe strada Republicii, sensul unic va fi de urcare dinspre Piaţa Lucian Blaga pânã pe strada Avram Iancu. Restul strãzii Republicii va rãmâne cu dublu sens.

Pe strada Avram Iancu, sensul unic va fi dinspre strada Republicii înspre strada Universitãţii. Pe Victor Babeş, sensul unic va fi pe direcţia de coborâre. Pe Bisericii Ortodoxe sensul unic va fi la coborârea de pe strada Petre Ispirescu spre Avram Iancu.

Sens unic va fi şi pe Petre Ispirescu, dinspre Republicii înspre Bisericii Ortodoxe. Pe strada Universitãţii, sensul unic va fi dinspre Avram Iancu în spre Piaţa Unirii, iar pe strada Mihail Kogãlniceanu, dinspre strada Emmanuel de Martonne înspre strada Baba Novac. Tronsonul cuprins între strada Universitãţii şi Emmanuel de Martonne va rãmâne însã cu dublu sens de circulaţie.

Noul sistem va inversa sensul unic pe strada Gaal Gabor. Prin urmare, noul sens va fi dinspre Mihail Kogãlniceanu spre I. C. Brãtianu. Şeful Serviciului Siguranţa Circulaţiei, Mirela Mãrincean, a explicat, de asemenea, cã managementul traficului iniţiat de municipalitate implicã şi alte elemente moderne, precum senzorii în asfalt, camere de luat vederi pe mijloacere de transport în comun şi alte echipamente performante, care vor fi aplicate pe rând.

“Şi echipamentul de semaforizare vechi a fost înlocuit cu unul nou, cu detector de trafic pe bazã de senzori, care va regla culoarea semaforului în funcţie de necesitate. Se vor mai aplica marcaje noi de circulaţie pentru ca şoferii sã recunoascã uşor noile reguli”, a susţinut Mãrincean.

Boc a mai anunţat cã, de la finele lunii septembrie, urmãtoarea axã pe care va începe modernizarea şi extindere semaforizãrii va fi traseul B-dul 21 Decembrie - de la intersecţia cu strada Constanţa pânã pe Calea Moţilor - şi intersecţia strãzii I. Haţieganu. Obiectul contractului desfãşurat de Primãrie pentru proiectul de modernizare a traficului implicã şase axe şi 10 intersecţii, fiind evaluat la şase milioane de lei.

Comenteaza