Seplecan, luat la întrebări de cititorii ZIUA de CLUJ. Când vom avea drumuri reparate, spital de urgenţă şi ce se întâmplă cu „U" Cluj. Ce spune şeful CJ

Seplecan, luat la întrebări de cititorii ZIUA de CLUJ. Când vom avea drumuri reparate, spital de urgenţă şi ce se întâmplă cu „U
Imediat după ce a preluat conducerea Consiliului Judeţean Cluj, în 10 iunie 2015, noul preşedinte Mihai Seplecan a anunţat că vrea să interacţioneze mai bine cu locuitorii Clujului şi cu presa. În acest sens, Seplecan a cerut ca toate problemele, propunerile sau nemulţumirile cu care se confruntă publicul să îi fie comunicate direct.

Îi îndemn pe această cale pe toţi clujenii, fie că sunt cetăţeni, ziarişti sau reprezentanţi ai instituţiilor publice ca, ori de câte ori au o solicitare sau se confruntă cu o problemă care intră în sfera de competenţă a Consiliului Judeţean, să mi se adreseze în mod direct, în scris, pe adresa instituţiei, urmând ca eu să mă asigur că toate aceste cereri sunt rezolvate cât mai rapid şi cu respectarea legii", a declarat noul preşedinte al CJ Cluj, Mihai Seplecan.

În acest fel se vor depăşi anumite deficienţe şi blocaje cu care se confruntă instituţia şi va creşte transparenţa şi deschiderea în relaţia cu publicul, este de părere tânărul şef al judeţului.

"Voi avea posibilitatea de a urmări în mod direct parcursul tuturor acestor acte, asigurându-mă că sunt rezolvate într-un timp cât mai scurt şi cu respectarea strictă a legii", a adăugat Seplecan.

După modelul domnuleprimar.ro, ZIUA de CLUJ i-a invitat pe cititori să-i scrie preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj în subsolul acelui articol din data de 15 iunie la rubrica de comentarii, cu promisiunea că le vom trimite direct acestuia. Ziarul nostru promitea în urmă cu circa o lună de zile, că problemele judeţului nu doar că vor ajunge cu siguranţă la şeful CJ, dar vor avea şi avantajul de a fi publice.

Mai mulţi clujeni au trimis întrebări pentru preşedintele CJ Cluj, pe care ziarul nostru le-a transmis mai departe, în data de 19 iunie, conducerii forului judeţean. Vă prezentăm mai jos întrebările clujenilor, aşa cum au fost ele formulate:

„ drumuri
de marco
vesnica problema drumurile execrabile Domnule Presedinte. trasee turistice greu accesibile din cauza calitatii drumurilor. un exemplu ruta Gilau-Marisel-Belis, un drum foarte circulat, dar extrem de prost. mai mult, in fiecare an se tine etapa de asfalt (cica) din Campionatul National de Raliuri pe acest drum penibil;

Urgenta
de nicu
Domnule Presedinte, va rog sa analizati factorii care au contribuit la nerealizarea unui Spital de Urgente, cine sunt cei care baga bete-n roata batandu-si joc de pacientii care sunt purtati cu targa, carucioare, ambulante de la un pavilion la altul, in cladiri vechi de peste 100 de ani? Va rog dati nume chiar daca sunt Academiceni, vestiti proferori ori politiceni. Daca nu se doreste acest lucru sau e prea costisitor de ce nu se face un chimb cu un spital care functioneraza intr-o cladire mare de exemplu Spitalul de Recuperare care ar putea fi mutat in zona pavilionara? ;

u cluj
de hiena
va salut cu tot respectul,stiind faptul ca sunteti suporter al echipei universitatea.faceti ceva cu echipa de fotbal si impreuna cu noi fani haideti sa facem in asa fel ca sa scoatem echipa de unde este acuma,pacat de stadion,pacat de suporteri care in multe momente sunt unci in tot ce fac,CLUJUL MERITA O ECHIPA ,STADIONUL MERITA O ECHIPA ,FANI MERITA MAI MULTE DECAT CE ESTE ACUMA.... va multumesc HAIDE-U !!! ;

REZOLVATI
de darla
DOMNULE PRESEDINTE REZOLVATI SITUATIA DE LA GHERLA DE SUB ARIPA LUI TAMAS DE LA DIRECTIA COPILULUI!! ;

drumuri judetene
de veres
Pana cand trebuie sa ne rupem masinile pe drumul Vaida Camaras -Palatca .Cand va venii ziua sa nu carpiti ci sa faceti un lucru faceti un lucru de calitate "

Reprezentanţii CJ Cluj au postat răspunsuri la aceste întrebări la rubrica de comentarii a articolului din 15 iunie, ce au fost trimise şi pe adresa de email a redacţiei. Răspunsurile pe temele lansate de cititori nu au fost primite grupat, aşa cum au fost trimise întrebările, ci pe rând, pe parcursul celor 30 de zile care au trecut, ultimul fiind primit luni, 20 iulie. Purtătorul de cuvânt al CJ Cluj, Alin Iuga, a explicat că această perioadă de 30 de zile a fost necesară pentru că răspunsurile au fost procesate de compartimentele de specialitate sau de regiile aflate în subordinea CJ Cluj. Alin Iuga spune că legea nu obligă instituţia să răspundă unor întrebări anonine trimise prin mass media, dar din motive de transparenţă, conducerea CJ Cluj a dat curs şi acestor solicitări.

Prima problemă sesizată de un cititor ZIUA de CLUJ a fost „veşnica problemă, drumurile execrabile", dând şi un exemplu, cel al drumului din zona turistică Gilău-Mărişel-Beliş. Acest drum judeţean se află în administrarea Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Privat (RAADPP), aflată în subordinea CJ Cluj şi intrată recent într-un conflict deschis cu preşedintele Mihai Seplecan.

6,5 km de asfalt în doi ani pe un drum de 44 de km lungime

„Pe drumul judetean DJ107P Gilau - Tarniţa - Mărişel la care se face referire în adresa respectivă la această dată se executa lucrări de covor asfaltic pe o lungime de 4 km, de la km.37+500 - 41+500 - din localitatea Marişel la crucea Iancului. Menţionăm că în anul 2014 s-au mai executat 2.5 km de covor asfaltic între km.35+000 - 37+500. De asemenea s-au executat plombări cu mixtura asfaltică între Gilău şi Mărişel (pe sectoare), " au transmis cei de la RAADPP. Aflăm aşadar că anul trecut s-au asfaltat 2,5 km pe acest drum iar în acest an încă 4 km, la care se adaugă lucrări de plombare, a căror rezistenţă este una redusă. Menţionăm că acest drum are o lungime totală de circa 44 de km...

Se caută „soluţii" pentru Spitalul de Urgenţă

O alt obiectiv major al judeţului, promis de mai toţi politicienii clujeni în ultimii ani este Spitalul Regional de Urgenţă. Un clujean l-a întrebat pe preşedintele CJ Cluj care sunt cauzele şi persoanele care au blocat realizarea acestei investiţii.

Din răspunsul conducerii CJ Cluj aflăm că preocuparea actualului preşedinte al instituţiei, Mihai Seplecan, pentru realizarea Spitalului Regional de Urgenţă a fost una „constantă". Se aminteşte astfel că în mandatul de preşedinte interimar al lui Mihai Seplecan de anul trecut, acesta a transmis în data de 12 august 2014 o adresă către Ministerul Sănătăţii în care solicita, pentru a treia oară, în interval de aproximativ doi ani de zile, clarificări în ceea ce priveşte situaţia construirii Spitalului Regional de Urgenţă Cluj, şi posibilităţile de finanţare a acestui obiectiv.

„Consiliul Judeţean Cluj a aprobat demersurile în vederea comasării terenurilor destinate construirii spitalului, respectiv a celor trei parcele de 60.000 mp, 4763 mp şi 79237 mp. În final, a rezultat o parcelă compactă de 14,4 ha care a fost inclusă în domeniul public al judeţului, fapt menit să determine un curs de acţiune mult mai favorabil pentru implementarea acestei investiţii, atât din punct de vedere al exploatării unitare, cât şi a asigurării finanţării de la bugetul central sau din surse europene nerambursabile. În plus, la începutul lunii iunie, Preşedintele Consiliului Judeţean a emis o dispoziţie privind stabilirea măsurilor necesare pentru atribuirea şi derularea contractului de achiziţie publică vizând serviciile de proiectare pentru realizarea obiectivului „Împrejmuire imobil Floreşti - amplasament pentru Spitalul Regional de Urgenţă". Odată cu acest ultim demers, Consiliul Judeţean Cluj a realizat activităţile prevăzute până în acest moment şi care au ţinut de competenţa proprie", mai precizează conducerea CJ Cluj.
Preşedintele CJ Cluj afirmă că dezvoltarea sectorului medical clujean reprezintă o prioritate a actualei conduceri a forului administrativ judeţean şi va continua demersurile de identificare, în paralel cu Ministerul Sănătăţii, a unei soluţii tehnice, a locaţiei, respectiv, a surselor de finanţare pentru viitorul Spital Regional de Urgenţă, iar concluziile vor fi anunţate în perioada următoare. Despre cei care au blocat realizarea spitalului, Seplecan spune că lasă organele abilitate şi opinia publică să-i descopere.

Consiliul Judeţean nu se poate implica la „U" Cluj

Un alt cititor al ziarului nostru i-a scris preşedintelui Mihai Seplecan despre situaţia în care a ajuns echipa de fotbal Universitatea Cluj şi i-a cerut să se implice iar împreună cu suporterii să facă ceva pentru acest club. „Păcat de stadion, păcat de suporteri", a scris cititorul. Conducerea forului judeţean susţine că CJ Cluj a alocat în acest an 15.000.000 lei pentru finanţarea structurilor sportive clujene, din care suma de 1.500.000 doar pentru Clubul Sportiv „Universitatea" Cluj.

„În ceea ce priveşte strict echipa de fotbal „Universitatea" Cluj, instituţia noastră a fost o susţinătoare a acestei formaţii prin toate pârghiile legale care au stat la dispoziţia Consiliului Judeţean Cluj, în calitate sa de autoritate a administraţiei publice locale. Din acest punct de vedere trebuie amintită şi contribuţia instituţiei noastre, prin intermediul SC Cluj Arena SA (n.red. - aflată în subordinea CJ Cluj), la desfăşurarea programului competiţional al echipei de fotbal „U" Cluj în campionatele Ligii 1 din anii 2012-2015 sau a participărilor sale din competiţia Cupa României, prin folosirea singurului stadion Elite, la standarde FIFA şi UEFA, din judeţ. Referitor la situaţia actuală incertă a formaţiei, Consiliul Judeţean Cluj nu se poate implica activ în cadrul procesului de luare a deciziilor care privesc viitorul acestei echipe, întrucât nu este acţionar al societăţii comerciale care administrează echipa iar clubul de fotbal are un acţionar majoritar privat", se arată în răspunsul CJ Cluj. Preşedintele CJ Cluj mai arată că spijinul pe care îl poate acorda forul judeţean echipei „U" Cluj este limitat de actualele prevederi legale.

Altcineva i-a trimis lui Mihai Seplecan următorul mesaj: „Domnule preşedinte, rezolvaţi situaţia de la Gherla, de sub aripa lui Tămaş, de la Direcţia Copilului!". Consiliul Judeţean a cerut petiţionarului să prezinte mai multe detalii despre situaţia semnalată, dar acesta nu a mai revenit cu alte precizări.

Drumul judeţean Vaida Cămăraş - Palatca, la anul...

Situaţia proastă a drumurilor din judeţ îi preocupă pe tot mai mulţi clujeni. Unul dintre locuitorii judeţului nostru îl întreabă pe preşedintele CJ Cluj: „Pana cand trebuie sa ne rupem masinile pe drumul Vaida Cămăraş -Palatca .Când va veni ziua să nu cârpiţi ci să faceţi un lucru de calitate ". Răspunsul la această întrebare a fost dat tot de RAADPP Cluj.

„Drumul judetean la care se face referire este DJ16 J G, DN l6-Vaida Cămăraş-Palatca. Conform " Master -planului privind strategia de dezvoltare a drumurilor judeţene Cluj în perioada 2015-2020", aprobat prin Hotărârea nr.57/2015 a Consiliului Judeţean Cluj sunt prevăzute lucrări de covoare asfaltice sectorul de drum Vaida Camaraş-Palatca km 10+885-km 21+200 în perioada 2015-2016", informează conducerea RAADPP Cluj.

 

 

 

Comenteaza