Serie de victorii la Aeroportul Cluj

Serie de victorii la Aeroportul Cluj
Tribunalul s-a pronunţat din nou în favoarea Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj (AIAIC) în conflictul acestuia cu Consiliul Judeţean (CJ) Mureş.

De această dată este vorba de anularea prevederilor Hotărârii nr. 14/30.01.2014, cu privire la aprobarea unei finanțări de 3.000.000 lei, alocată de către forul administrativ mureşean pentru amenajarea peisagistică a Aeroportului Transilvania Târgu-Mureș.

"Prin alocarea resurselor bugetare s-a dorit finanțarea din bani publici a unei investiții realizată în beneficiul direct al aeroportului, respectiv amenajarea unei parcări pentru staționarea autovehiculelor, care în conformitate cu dispozițiile legale atât naționale, cât și comunitare nu poate fi finanțată din fonduri publice", au precizat reprezentanţii AIAIC.

Decizia Tribunalului Cluj  nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs în condițiile stabilite de legislația în vigoare. Conflictul dintre cele două regii a început pe vremea când la şefia CJ Cluj era Alin Tişe, autorităţile clujene acuzându-le pe cele mureşene de crearea unei concurenţe neloiale prin acordarea de subvenţii directe din bani publici către un alt aeroport din Transilvania.

În acest an, aeroportul clujean a mai câştigat patru procese intentate împotriva autorităţilor din judeţul vecin. Astfel, CJ Mureş a fost obligat să furnizeze informaţiile de interes public referitoare la nota de fundamentare care a stat la baza aprobării hotărârii privind alocarea sumei de 8,330 milioane de lei pe an către aeroportul din Târgu-Mureş.

Autorităţile judeţene mureşene au fost obligate şi să comunice indicatorii economico - financiari pe baza cărora s-a alocat suma de 8.184.000 lei din bugetul de venituri şi cheltuieli rectificativ pe anul 2013 al instituţiei în favoarea Aeroportului Transilvania.

Totodată, a fost dispusă anularea a două hotărâri ale CJ Mureş, una din 2013, privind aprobarea contractării şi garantării unei finanţări rambursabile de 89 de milioane de lei pentru amenajarea accesului şi a parcării Aeroportului Transilvania Târgu-Mureş, iar cealaltă, din 2011, privind finanţarea serviciului de interes economic general pentru serviciile de deservire la sol (handling la sol) a aeronavelor de la acelaşi aeroport.

Comenteaza