Sindicaliştii din administraţie se pregătesc de grevă generală

Sindicaliştii din administraţie se pregătesc de grevă generală
Sindicaliştii din administraţie ameninţă cu declanşarea grevei generale. Ei sunt nemulţumiţi de faptul că nu le-au fost majorate şi lor salariile, la fel ca şi la alte categorii de bugetari.

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), care îl are ca preşedinte pe clujeanul Valer Suciu, a adresat o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis şi noului premier Dacian Cioloş, cărora le cere să aplice ordonanţa de urgenţă emisă de fostul guvern Victor Ponta privind creşterea cu 10% a salariilor tuturor bugetarilor.

Sindicaliştii din administraţia publică anunţă că au demarat acţiunea de strângere de semnături pentru declanşarea grevei generale, în condiţiile în care salariaţii din acest sector au fost exceptaţi de la majorările salariale care s-au aplicat altor categorii de bugetari. Aceştia susţin că peste 50% din salariaţii din primării, consilii judeţene şi instituţii subordonate acestora au un salariu sub 1200 de lei pe lună.

Sindicaliştii îi cer preşedintelui Iohannis să promulge legea privind creşterea salariilor bugetarilor cu 10%, în caz contrar ei ameninţă cu încetarea programului de lucru, „în fiecare zi, timp de două ore, pe termen nelimitat, începând din momentul nepromulgării actului normativ menţionat mai sus".

FNSA are în componenţa sa sindicate din primării, consilii judeţene şi instituţii subordonate acestora şi însumează circa 40.000 de membri de sindicat la nivel naţional. În lunile februarie şi aprilie 2015, sindicaliştii din FNSA au organizat o grevă de avertisment, respectiv o grevă generală de o zi.

Comenteaza