Soluția lui Boc pentru criza din creșe, acceptată în Consiliul Local: "Salariile nu vor fi diminuate, locurile de muncă nu vor fi desființate"

Soluția lui Boc pentru criza din creșe, acceptată în Consiliul Local: "Salariile nu vor fi diminuate, locurile de muncă nu vor fi desființate"

Consilierii locali au aprobat, joi, în unanimitate, soluția găsită de Primărie, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj, pentru a putea menține personalul din creșele din municipiu în forma actuală și cu salariiale integrale.

Consilierii locali au acceptat în unanimitate, cu 26 de voturi "pentru", varianta propusă de Primărie, de a compensa diferența de bani necesară pentru a se asigura continuitatea funcționării creșelor în municipiul Cluj-Napoca, cu același personal ca până acum. Astfel, diferența salarială prin trecerea creșelor de la Primăria municipiului la Inspectoratul Școlar va fi suportată din bugetul local. 

"Avem soluția legală pe masă, oamenii își păstrează salariile, păstrăm personalul, Primăria plătește diferența de costuri, în raport cu Ministerul Educației, pentru a asigura continuitatea actului antepreșcolar la Cluj (...) Urmează ca acest cadru legislativ să se cristalizeze la toamnă, dar ce este cert, nu mai avem impedimente ca oamenii să aibă temerea pierderii locului de muncă sau a diminuării salariului", a declarat primarul Emil Boc, în ședința extraordinară a Consiliului Local.

Trecerea creșelor de la Primării la inspectoratele școlare și diminuarea salariilor cu 40% a provocat un val de nemulțumire în rândul angajaților. Personalul din creșele din Cluj-Napoca a intrat în grevă japoneză și amenința cu greva generală, dacă situația nu ar fi fost rezolvată.

 

Comenteaza