Stamatian: “Mă întorc la clinică şi în politică”

Stamatian: “Mă întorc la clinică şi în politică”
Prefectul demis Florin Stamatian (foto) nu poartă pică noului guvern, care l-a dat afară ieri: “Nu e nimic ilegal, mă voi întoarce la clinică”, spune acesta, cu referire la specialitatea sa, de medic ginecolog.

"În primul rând, decizia guvernului corespunde cu ceea ce gândesc eu despre funcţia prefectului. E reprezentantul guvernului în teritoriu, nu poate o persoană indiferentă politic să aplice politica unui guvern politic, numit politic", explică el. În plus, spune Stamatian, a fost pus în funcţie de un premier şi a fost dat afară tot de un prim-ministru, "deci nu e nimic ilegal". "Eu mă întorc la clinică şi voi reintra probabil în rândurile Partidului Democrat, nu de alta, dar ca să trădezi trebuie să fii membru de partid", explică el.

Întrebat dacă a părăsit vreodată partidul, ştiut că a participat la mai multe şedinţe ale PDL, Stamatian spune că a fost la şedinţe "doar de două ori". "Cine mă cunoaşte ştie nu am fost genul de om care să mă instalez într-un scaun, să spun că sunt şeful. Am încercat să armonizez activitatea cu toată lumea ca să particip la acţiunile tuturor", a afirmat Stamatian. Guvernul a decis ieri în prima şedinţă de după învestire să-i demită pe toţi prefecţii şi subprefecţii. Locul lui Stamatian ar urma să fie luat de Gheorghe Vuşcan, de la PSD, conform surselor ziuadecj.ro.

 

 

Comenteaza