Termenul de finalizare a bazei sportive din Gheorgheni se prelungeşte cu o lună. Cum arată parcul - GALERIE FOTO

Termenul de finalizare a bazei sportive din Gheorgheni se prelungeşte cu o lună. Cum arată parcul - GALERIE FOTO
Reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării şi ai Primăriei Cluj-Napoca au făcut marţi o vizită la baza sportivă de peste 9 hectare care se construieşte în cartier.

Reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) au vizitat baza sportivă din Gheorgheni, alături de city managerul Gheorghe Şurubaru. Lucrările sunt pe ultima sută de metri. Cu toate acestea, constructorul a cerut prelungirea termenului de finalizare.

„În aceste zile ar trebui să se predea lucrarea, dar constructorul a cerut o prelungire a termenului de finalizare cu o lună şi cred că i se va acorda. Sunt probleme de peisagistică: abia în octombrie este perioada de plantare a unor arbori. Eu cred că la mijlocul lunii octombrie baza va fi terminată", ne-a declarat Şurubaru.

ZIUA de CLUJ a vizitat şantierul. Sunt terminate parcul de joacă, terenurile de tenis şi de minifotbal, cele două săli de sport. Pistele de alergare sunt turnate aproape în întregime, dar mai există alei neterminate, iar spaţiile verzi sunt complet „chele" deocamdată. De asemenea, se lucrează la refacerea completă a drumului de acces către acest parc sportiv. „Totul va fi gata la sfârşitul lunii octombrie", ne-au spus oamenii de pe şantier.

Lucrările la baza sportivă construită pe locul vechiului cartodrom sunt realizate de compania clujeană Nord Conforest. MDRAP, prin Compania Naţională de Investiţii CNI, are de achitat 4,6 milioane de euro (20,2 milioane de lei) pentru acest obiectiv, realizat în parteneriat cu primăria clujeană.

În noua bază se vor putea practica sporturi precum minifotbal, baschet, volei, tenis de câmp, tenis de masă, popice, skating, escaladări, plus bouldering. Vor exista piste de alergare, aparate fitness, patinoar, sectoare picnic, alei şi spaţii verzi.

Baza va avea iluminat public şi reflectoare pentru practicarea sporturilor în nocturnă, construcţii uşoare pentru sport, respectiv spaţii auxiliare: birouri administrative, vestiare, grupuri sanitare, depozite şi pază, spaţii de alimentaţie publică şi spaţii comerciale, parcaje pentru autoturisme, accese rutiere şi pietonale.

Datele tehnice ale construcţiei, potrivit caietului de sarcini:

Suprafaţă teren: 93.659 mp
Suprafaţa construită la sol: 2.055 mp
Spaţii verzi (gazon, pădure): 64.735 mp
Circulaţii total (carosabile, parcaje, alei şi platforme betonate): 13.485 mp
Sport, agrement (terenuri sportive, piste alergare + ciclism + role, fitness, locuri de joacă): 13.383 mp

Iniţial, primăria a dorit să aibă acest parc sportiv până în 2015, când Clujul a fost Capitală Europeană a Tineretului. Lucrările ar fi trebuit să înceapă în 2013 şi să se finalizeze un an mai târziu. Până la urmă, ordinul de începere a lucrărilor s-a dat abia anul trecut.

Comenteaza