Uioreanu, fentat de Boc în proiectul transportului metropolitan

Uioreanu, fentat de Boc în proiectul transportului metropolitan
Intenţia Consiliului Judeţean de a deveni parte din Asociaţia Metropolitană de Transport este sabotată de primarul Emil Boc, cel puţin asta susţine preşedintele Horea Uioreanu. El îl acuză pe Boc de demagogie pentru că ar refuza să implementeze proiectul transportului metropolitan.

Horea Uioreanu spune că s-a întâlnit cu primarul Emil Boc în urmă cu două săptămâni pentru a se pune de acord în privinţa cooptării Consiliului Judeţean ca parte în Asociaţia de Transport Metropolitan. Dacă administraţia judeţeană ar deveni parte din Asociaţie, ar putea valida licenţele suplimentare de transport care sunt emise pe traseele intrajudeţene, astfel că RATUC nu ar mai ave nici o problemă să opereze alături de Fany. Numai că primarul Emil Boc nu a respectat înţelegerea cu Uioreanu, iar în şedinţa Consiliului Local de luni nu a introdus pe ordinea de zi cererea judeţului de a fi acceptat în această asociaţie.

Preşedintele Consiliului Judeţean Horea Uioreanu se lăuda zilele trecute că a găsit soluţia pentru implementarea proiectului metropolitan de transport, chiar dacă traseele actuale din judeţ au fost împărţite prin licitaţie publică. Uioreanu a arătat că pe lângă traseele actuale, pe care operează în prezent mai multe firme private, se mai pot înfiinţa trasee suplimentare care să fie atribuite RATUC-ului (regie proaspăt transformată în Companie de Transport Metropolitan). În felul acesta cetăţenii din Floreşti, Baciu, Chinteni şi Apahida ar putea alege cu cine să circule, fie cu firmele private de transport fie cu RATUC-ul.

"Ar fi un prim pas important în derularea proiectului de transport metropolitan, având în vedere că cetăţenii din Floreşti, Baciu, Chinteni şi Apahida îşi doresc să circule cu RATUC-ul", a comentat Uioreanu. El a explicat că instituţia pe care o conduce este administratorul drumurilor judeţene, astfel că ar putea facilita înfiinţarea traseelor suplimentare: „Noi suntem cei care administrăm drumurile judeţene, prin urmare, dacă vom deveni parte din Asociaţia de Transport Metropolitan ne vom putea permite să schimbăm statutul unor trasee. Concret, vom putea realiza mai multe rute, pe lângă cele care deja au fost câştigate la licitaţie. Astfel, nu va mai fi o problemă dacă în anumite localităţi vom avea şi operatorii care deja au câştigat contracte pe anumite trasee şi vom avea şi Compania de Transport care deserveşte asociaţia. Problema putea fi rezolvată de la început, dacă administraţia judeţeană ar fi fost cooptată în Asociaţia de Transport Metropolitan".

Uioreanu spune că a vorbit cu toţii membrii Asociaţiei de Transport Metropolitan, inclusiv cu primarul Emil Boc. „Toţi primarii implicaţi sunt de acord ca administraţia judeţeană să devină parte din aceast proiect. Cu toţii au adoptat o Hotărâre de Consiliu Local în sensul acesta. În şedinţa de joi urmează să adoptăm şi noi o Hotărâre prin care aderăm la această Asociaţie", spune Uioreanu.

Numai Primăria Cluj-Napoca a refuzat să aducă cererea lui Uioreanu în plenul Consiliului Local. Reacţia primarului Emil Boc îi pare de neînţeles lui Uioreanu mai ales că acesta susţine că s-au întâlnit în urmă cu două săptămâni pentru a discuta această problemă. „Mi-a spus că este de acord şi acum aflu că nici n-a înaintat propunerea noastră în Consiliul Local. Este clar că nu e interesat ca acest proiect să devină funcţional, de vreme ce nu doreşte să avem un parteneriat. El nu face decât un joc politicianist. Nu vrea să avem transport metropolitan, vorbeşte ca un demagog şi atât. Pentru mine este clară atitudinea lui şi voi avea grijă să-i răspund cu aceeaşi monedă", s-a revoltat Uioreanu.

Adoptarea Hotărârii de Consiliul Local privind acceptare administraţiei judeţene în Asociaţia metropolitană, se impunea având în vedere că zilele acestea ar urma să se întrunească şi Adunarea Asociaţilor pentru stabilirea noile trasee care vor deveni funcţionale în Baciu şi Floreşti.

Primarul Emil Boc nu a putut fi contactat pentru a răspunde acuzelor pe care i le aduce preşedintele Consiliului Judeţean. În urmă cu câteva zile, Boc preciza pentru ZIUA de CLUJ că este deschis colaborării, dacă se dovedeşte că aceasta poate ajuta la implementarea proiectului de transport metropolitan.

 

Comenteaza