Un ultim hop pentru Parcul Feroviarilor. Scenă pentru artiştii Fabricii de Pensule, în vară

Un ultim hop pentru Parcul Feroviarilor. Scenă pentru artiştii Fabricii de Pensule, în vară
Parcul Feroviarilor, al doilea ca suprafață din oraș, aşteaptă din clipă în clipă să intre în patrimoniul municipalităţii. Momentan, parcul este în administrarea Ministerului Transporturilor.

"Am primit răspuns la interpelarea privind Parcul Feroviarilor. Ministerul Dezvoltării şi cel al Transporturilor au inițiat şi au avizat favorabil proiectul hotărârii de guvern prin care parcul ar trece în proprietatea publică a municipiului", a anunțat deputatul UDMRCsoma Botond.

Parcul Feroviarilor, al doilea ca suprafață din oraș, se întinde pe 5,4 ha. Investitorul care s-a asociat cu CFR și a promis acum zece ani că va face investiții uriașe a renunțat la proiect, iar parcul s-a reîntors în proprietatea Companiei Naționale de Căi Ferate.

Solicitarea prin care autorităţile locale cereau transferul gratuit al dreptului de proprietate privind terenul aferent Parcului Feroviarilor a fost trimisă în luna februarie 2015, după ce la începutul lunii octombrie 2014 primarul Emil Boc a declarat că municipalitatea este pregătită să preia parcul.

În octombrie 2015, Sucursala Regională de Căi Ferate Cluj şi-a exprimat acordul cu privire la transferul terenului respectiv. "Prin prezenta vă aducem la cunoştinţă că în urma consultării forului superior, respectiv a Companiei de Căi Ferate Române CFR SA Bucureşti, aceasta şi-a exprimat acordul cu privire la transferul terenului în suprafaţă de 53.457 mp, aferent ParculuI Feroviarilor, în favoarea municipiului Cluj-Napoca, comunicându-ne în acest sens că acesta face obiectul unei hotărâri emise de Guvernul României", se arăta în răspunsul trimis. De la acel moment, autorităţile locale au făcut toate demersurile necesare în vederea preluării acestuia, iar acum se aşteaptă o hotărâre de guvern care să consfinţească transferul.

Scenă pentru artişti 

Un pavilion pop-up dintr-un container reinventat va fi instalat de către Fabrica de Pensule, în vară, în Parcul Feroviarilor. Iniţiativa este parte a proiectului Fab Hub

"În pavilion vom experimenta un program de intervenții pilot și evenimente, proiecte artistice și ateliere pentru comunitate dezvoltate de echipele de artiști și antreprenori din #atelieruldeidei. Pavilionul va funcționa ca un spațiu mobil în oraș în următorii ani, circulând în alte spații publice sau în curtea Fabricii de Pensule, ca un satelit al programului Fabricii de Pensule, concentrat pe zona de intersecție între artă, creativitate și reflecție urbană".

 

 

Comenteaza