Valoarea proiectului de modernizare a ambulatoriului de la Spitalul de Recuperare crește cu 7 milioane de lei

Valoarea proiectului de modernizare a ambulatoriului de la Spitalul de Recuperare crește cu 7 milioane de lei

Modernizarea și extinderea ambulatorului de la Spitalul Clinic de Recuperare (SCR) Cluj-Napoca va costa aproape 20 de milioane de lei.

Prin proiectul finanțat din bani europeni „Reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea ambulatorului SCR” se propun mai multe lucrări.

Acestea sunt realizarea supraetajării, extinderii, reamenajării și modernizării corpului C13 M - laboratoare, schimbarea de destinație în ambulator adulți; ambulator copii; un compartiment de medicină hiperbară și spații pentru arhivă; noi spații pentru decongestionarea funcțiunilor existente la parter și etajul 1 din clădirea principală și pentru asigurarea funcționării în bune condiții, respectiv o mai bună distribuire a fluxurilor de la nivelul spitalului (suprapunerea fluxului de pacienți internați cu cei tratați ambulator).

Noile spații vor asigura o funcționare corespunzătoare ambulatoriului integrat, într-un spațiu modern, orientat către confortul pacienților și calitatea actului medical. Pentru acoperirea necesarului de spații se va extinde cu o structură metalică ancorată în cea existentă, etajul 1 peste secțiunea parter, iar peste întregul volum se va realiza un etaj retras.

O pasarelă leagă etajul 1 al corpului A - Spitalizare, din Corpul principal al Spitalului, cu etajul 1 a noii locații a ambulatoriului. Consilierii județeni trebuie să actualizeze acum devizul general aferent investiției aprobat inițial în 2018. Astfel, valoarea totală estimată a proiectului este de 19,7 milioane de lei (inclusiv TVA), din care C+M 15 milioane de lei, cu TVA.

”Solicitarea de suplimentare cu suma de 7 milioane de lei (inclusiv TVA), rezultată în urma actualizării devizului general, urmează a fi suportată din bugetul Județului Cluj, doar după atribuirea contractului de execuție lucrări, pe perioada de desfășurare a lucrărilor de 12 luni respectiv în anii 2021 și 2022.

Aprobarea sumei suplimentare de 7 milioane de lei (inclusiv TVA) este însă necesară în acest moment pentru a putea fi inclusă în valoarea contractului de finanțare anterior semnării acestuia. Astfel, modificarea HCJ nr. 250/2018 nu are impact financiar asupra bugetului pe anul în curs”, se arată în proiectul de hotărâre.

Proiectul a fost aprobat spre finanțare în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, axa prioritară 8 - dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale, urmând a intra în etapa contractuală. Cheltuielile neeligibile care trebuie suportate de CJ Cluj sunt în cuantum de 9 milioane de lei (inclusiv TVA).

Comenteaza