Veste bună pentru locuitorii din Iris: "podul de porţelan" îşi va schimba faţa în acest an

Veste bună pentru locuitorii din Iris:
"Podul de porţelan" din cartierul Iris, cunoscut ca fiind cel mai îngust pod din Cluj-Napoca, reprezintă, de ani de zile, un motiv de frustrare pentru şoferii clujeni. Anul acesta problemele lor ar putea fi rezolvate, podul urmând să fie modernizat şi lărgit.

Într-un răspuns dat liberalului Ioan Bîldea, municipalitatea clujeană dă speranţe clujenilor exasperaţi de situaţia traficului rutier din zonă. Ei au precizat că la finele anului trecut s-a desfăşurat procedura de achiziţie publică pentru întocmirea documentaţiei tehnice a lucrărilor de reabilitare a acestui pod.

În continuare, urmează să fie ales proiectantul lor, după care va fi stabilită şi perioada de desfăşurare a lucrărilor.

"După finalizarea acestei proceduri şi stabilirea proiectantului va putea fi determinată perioada de începere şi derulare a Documentaţiei de Avizare a lucrărilor de intervenţie şi numai după obţinerea Autorizaţiei de Construire se va putea stabili perioada de desfăşurare a lucrărilor de execuţie", se arată în răspunsul trimis.

Cu toate că nu este menţionat niciun termen concret, Bîldea se arată încrezător că reabilitarea podului va începe în 2015. "La podul îngust cu un singur sens din Iris lucrările vor începe anul acesta", a afirmat el pe pagina personală de pe reţeaua de socializare Facebook.

Ani de-a rândul, autorităţile locale s-au aflat în imposibilitatea de a demara lucrările de modernizare şi lărgire a podului întrucât acesta nu se afla în proprietatea lor. La sfârşitul lunii mai a anului trecut, Primăria a preluat însă gratuit podul de la Geromed, firma care îl deţinea, tot atunci fiind anunţată şi reabilitarea sa.

"Am reuşit să preluăm podul de porţelan de la firma Geromed. Era un pod privat, extrem de important pentru traficul feroviar şi auto. Acest pod urmează să fie modernizat, vor fi două benzi, nu doar o bandă, ca până acum; va fi inclusiv şi o pistă pentru biciclete. Anul acesta se vor derula lucrări de expertiză, evaluare şi licitaţie, urmând ca în primăvara anului viitor să se demareze lucrările", declarase la momentul respectiv primarul Emil Boc.

De atunci şi până în prezent însă nu au mai fost veşti legate de începerea efectivă a lucrărilor.

Comenteaza