Video Foto VEŞTI bune de la Cluj! Contract pentru încă 30 de kilometri din Autostrada Transilvania, în prezenţa premierului Orban şi a ministrului Bode

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat marți, 22 septembrie 2020, contractul pentru proiectarea și execuția a circa 30 de kilometri din Autostrada Transilvania, între Nădășelu și Zimbor, câștigat de constructorul român Dorinel Umbrărescu.

 

Semnarea contractului a avut loc la Cluj-Napoca, în prezenţa premierului Ludovic Orban şi a ministrului Transporturilor, Lucian Bode.

"Semnăm încă un tronson de autostradă, de pe Autostrada Transilvania. Din Autostrada Transilvania, odată cu semnarea contractului pentru Nădăşelu - Zimbor vor mai rămâne doar două tronsoane, pentru care urmează urmează să se semneze contractul, sunt proceduri care se află în derulare şi putem spune că de la Cluj până la graniţa de vest se va ajunge într-o oră şi ceva. Este o investiţie extrem de importantă şi este urmată de o serie de altă investiţii. Clujul este într-o dezvolzare rapidă şi are nevoie de investiţii care să ţină pasul cu dezvoltarea judeţului şi municipiului. Avem un angajament clar, ca în partenerait cu primăria şi Consiliul Judeţean Cluj să susţinem proiecte extrem de importante, precum centura metropolitană, trenul metropolitan, o legătură mai bună cu autostrada prin Mărtineşti, avem un proiect foarte important pentru Cluj, cel de modernizare a căii ferate şi electrificare pe traseul Cluj-Napoca-Oradea, pentru care urmează licitaţia pentru execuţie", a declarat Ludovic Orban la Cluj-Napoca. 

"Am reușit în aceste 11 luni de mandat al Guvernului Orban să punem proiectul Autostrăzii Transilvania pe o traiectorie ireversibilă, dând în trafic 25 de kilometri de autostradă, Biharia - Borș, Iernut - Chețani, semnând contracte de proiectare și execuție pentru 110 kilometri de autostradă, cu cei 31 pe care îi vom semna astăzi, rămânând așa cum spunea domnul prim-ministru două tronsoane, între Poarta Sălajului- Nușfalău cu Tunelul Meseș, respectiv Suplacu de Barcău - Chiribiș, 67 de kilometri, pentru care procedurile sunt declanșate iar în luna noiembrie avem termen pentru depunerea ofertelor", a subliniat ministrul Bode. 

În data de 4 septembrie 2020, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că a desemnat câștigătorul licitației pentru proiectarea și executia sectorelor de autostradă Nădășelu – Mihăiești și Mihăiești - Zimbor. CNAIR a transmis atunci adresele de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire a contractului având ca obiect „Proiectare și execuție Autostrada Brașov - Târgu Mureș - Cluj - Oradea, Subsecțiunea 3A2: Nădășelu - Mihăiești (km 8+700-km 25+500) și Subsecțiunea 3B1: Mihăiești - Zimbor (km 0+000 - km 13+260)" .

Ofertantul desemnat caștigător este Asocierea S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. – S.C. ELECTROMONTAJ S.A., cu preţul de 1,39 miliarde de lei fără T.V.A. Durata contractului este de 36 de luni, din care: 12 luni perioada de proiectare, 24 luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor este 60 de luni.

 

loading...
Comenteaza