Alin Tişe, despre imaginile de coşmar cu Școala Gimnazială Specială Huedin: "Sunaţi la DGASPC Cluj"

Alin Tişe, despre imaginile de coşmar cu Școala Gimnazială Specială Huedin: "Sunaţi la DGASPC Cluj"

Sătulă de ignoranța autorităților, o profesoară din Cluj a publicat un set de fotografii de coşmar de la Școala Gimnazială Specială Huedin şi un mesaj care s-a viralizat. Care a fost reacţia preşedintelui CJ, Alin Tişe.  

Sătulă de condițiile în care este nevoită să predea, o profesoară din județul Cluj le bate obrazul guvernanților. Aceasta a publicat câteva fotografii cu clădirea în care învață 90 de elevi.

Este vorba despre Școala Gimnazială Specială Huedin, unde învață azi 93 de elevi, care e un real pericol atât pentru elevi, cât şi pentru cadrele didactice. Clădirea, construită în secolul al XVIII-lea, a fost pe vremuri conac - Conacul Barcsay - și figurează astăzi pe lista monumentelor istorice.

În 2017, Consiliul Județean Cluj iniția un proiect de reabilitare prin fonduri europene. Fiind clădire de patrimoniu, lucrurile s-au mișcat greu din cauza avizelor suplimentare. Până în ianuarie 2023, când s-au oprit de tot, fără prea multe explicații, a transmis digi24.ro

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a foast contactat de dogi24.ro. "Sunați la DGASPC Cluj, care coordonează toate școlile speciale. A aparține înseamnă una, a o conduce înseamnă altceva. Și spitalele, bisericile aparțin pentru că sunt proprietate publică.

Despre investiții vorbiți cu conducerea DGASPC Cluj, care vă va spune ce plan de investiții are acolo, dacă are bani europeni, dacă nu are. Ei gestionează școlile speciale. Noi alocăm bani în contul mai multor instituții, iar ei de acolo își fac propria organizare, la fel ca muzeele. Noi deținem în proprietate o clădire, dar ea aparține doar ca proprietate publică, nu înseamnă că noi și conducem instituția, de aceea există directori, manageri.

Noi alocăm banii și de acolo managerul devine ordonator de credite și el decide de investiții face, de aia sunt manageri", a declarat preşedintele CJ Cluj, Alin Tișe pentru digi24.ro.

Directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj e convins că la mijloc e o neînțelegere. De investiții, potrivit spuselor directorului DGASPC Cluj, Nicoleta Molnar, răspunde în mod direct Consiliul Județean, nu Direcţia Generală de Asistenţă Socială și Protecția Copilului, a mai transmis digi24.ro. 

Comenteaza