Foto Boc a postat un album FOTO cu lucările din fața Teatrului Național, la o zi după ce clujenii le-au numit "Horror" / Cum arată ȘANTIERUL din spate

Platoul din fața Teatrului Național Cluj-Napoca va fi gata de Ziua Națională a României. În Parcul Ștefan cel Mare, lucrările se vor termina până la 31 decembrie 2022, după care va începe procesul de recepție a lucrării.

"În fiecare an, de 1 Decembrie, Piața „Avram Iancu” a municipiului devine unul dintre punctele centrale ale manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României. În acest context, zona din fața Teatrului Național cuprinsă în proiectul de amenajare a Parcului „Ștefan cel Mare” a fost prioritizată, astfel încât lucrările respective să fie finalizate până la data de 1.12.2022.

Actualmente, partea de pavaj este finalizată, a fost montat gazon rulat, au fost plantați arbuști cu balot; au mai rămas mici porțiuni de amenajat în partea dinspre Tribunal, urmând a fi îndepărtată organizarea de șantier zilele următoare. Lucrările la parcul din spatele Teatrului continuă, depind de condițiile meteo, fiind programate pentru finalizare la încheierea acestui an. După 31 decembrie începe procesul de recepție pentru lucrările din acest proiect", a tansmis edilul Emil Boc. 

Datele de proiect:

Parcul „Ștefan cel Mare” se află în proces de modernizare, iar lucrările se apropie de finalizare. Proiectul constă în realizarea unui cadru prielnic pentru petrecerea timpului liber într-un spațiu public de calitate. Totodată, noua configurație va oferi posibilitatea de organizare a unor evenimente și festivități de mici dimensiuni, într-un spațiu multifuncțional.

Proiectul cuprinde:

- plantarea a 64 arbori pe lângă cei existenți, 1474 arbuști, 2910 flori cu bulb și 6626 plante perene
- sistem de irigații automatizat;
- modernizarea aleilor, realizarea unui singur acces auto pentru mașinile de intervenție și instalarea de mobilier urban modern (bănci, cuburi, coșuri de gunoi ș.a.);
- realizare accese pietonale și pentru biciclete, interconectate;
- loc de joacă pentru copii;
- construcția de fântâni arteziene;
- rastel pentru biciclete cu dale înierbate;
- stație pentru încărcarea mașinilor electrice;
- amplasare corpuri de iluminat cu proiectoare;
- punct gospodăresc îngropat;
- toaletă automată cu dotări pentru persoane cu dizabilități.

Valoarea contractului este de 11.726.450,26 lei (TVA inclus).

Clujenii nu sunt însă prea mulțumiți de calitatea lucărilor: "Când am văzut că se reface parcul se lângă Teatrul Național m-am bucurat, însă dalele și scările de la intrare așa arată. Ce am putea face? Horror!". 

Comenteaza