Buget în creştere pentru Toamna Muzicală Clujeană. Festivalul debutează vineri

Buget în creştere pentru Toamna Muzicală Clujeană. Festivalul debutează vineri
Cea de-a 43-a ediţie a festivalului internaţional Toamna Muzicală Clujeană debutează vineri cu un concert dirijat de maestrul Cristian Mandeal (foto).

Evenimentul se întinde până în 25 octombrie şi se bazează pe un buget de 200.000 lei, jumătate din bani fiind asiguraţi de Consiliul Local. „În ultimii ani alocarea din partea Primăriei a crescut de patru ori. Este aproape o lună în care avem ziua şi concertul. Sunt doar 3-4 zile fără reprezentaţii. Am încercat să dăm un concept unitar concertelor şi nu doar să le punem cu lopata ca să umplem programul", a precizat Marius Tabacu, directorul Filarmonicii. El a menţionat că în concediile bugetului alocat instituţia nu îşi permite să invite la Cluj nume de calibru internaţional, dar că clujenii au de unde să aleagă între mai multe genuri - simfonice, concerte de cameră sau de muzică contemporană.

În program sunt invitaţi şi oaspeţi din străinătate. Vicepreşedintele CJ Cluj Vakar Istvan a subliniat importanţa festivalului, unul dintre cele mai longevive din ţară, iar viceprimarul Anna Horvath a cerut sprijin guvernamental pentru evenimentele de anvergură din provincie.

Comenteaza