Încă un tramvai pictat pe străzile Clujului

Încă un tramvai pictat pe străzile Clujului
"Galerie de artă pe roți” este al patrulea proiect care va fi finanțat din Fondul Jazz in the Park 2017.

Un număr de 11 proiecte au fost depuse de persoane fizice și ONG-uri în cadrul apelului public de intervenție culturală în spațiul public, iar juriul a decis proiectul câștigător care va primi 11.000 lei: e vorba despre „Galerie de artă pe roți". Finanțarea provine din Fondul Jazz in the Park 2017. 

"Fondul Jazz in the Park va finanța inițiativa "Galerie de artă pe roți", depusă de artiștii stradali Ocu și Kero. Ei propun un proiect de revigorare vizuală prin artă a tramvaielor vechi din oraș și transformă astfel mijloacele de transport în comun într-o galerie de artă pe roți. Pictarea tramvaiului va începe anul viitor. Acesta va fi al treilea tramvai pictat care va circula pe străzile din Cluj-Napoca", transmit organizatorii concursului. 

13.500 de euro s-au strâns în total anul acesta din bilete neobligatorii la festival. Proiectele finanțate din Fondul Jazz in the Park 2017:

1. Te Khelas Amen! - proiect de educație non-formală adresat copiilor și tinerilor din comunitatea Coastei - Pata Rât prin activități precum: vizite tematice, ateliere practice de pictură, cusut, meșteșuguri, activități și competiții sportive.
2. Burse sportive - oferirea a patru burse sportive pentru tinerii din Pata Rât pe parcursul unui an.
3. Realizarea unui teren de joacă și sport la Pata Rât
4. Galerie de artă pe roți.

"E ceva ce rămâne după festivalul din vară și dă culoare orașului și comunității noastre. În fiecare an adaptăm și regândim direcția spre care direcționăm banii și ne gândim la domeniile care au nevoie mai mare. Anul acesta am dat multă atenție comunității din Pata Rât, de la scena pe care am amplasat-o aici și până la proiectele pe care deja le-am demarat alături de oamenii din zonă. În plus, rezultatele bune pe care le-au avut proiectele finanțate în ultimii doi ani ne-au determinat să păstrăm și în acest an o parte din buget pentru apelul public", a declarat directorul Festivalului Jazz in the Park, Alin Vaida. 

Fondul Jazz in the Park a debutat în 2014, din dorința organizatorilor festivalului de a determina comunitatea să se implice în proiecte care să transforme în bine orașul. Până acum au fost acordate, din Fondul Jazz in the Park, burse pentru tineri muzicieni talentați, au fost susținute inițiative culturale și proiecte de artă experimentală.

Peste 70.000 de persoane au participat la ediţia din 2017 Jazz in the Park, festival ce a avut loc între 26 iunie şi 2 iulie la Cluj-Napoca, în Parcul Central, pe malul Someşului, la Opera Maghiară şi la Pata Rât.

Printre artiștii care au concertat la festival se numără americanii de la Vintage Trouble, veniți pentru prima dată în România, avangardistul muzicii jazz Dhafer Youssef, unul dintre cei mai celebri percuționiști ai lumii, Jojo Mayer și trupa lui, Nerve, regina muzicii latino din Peru, Susana Baca, corul a cappella Viva Vox, Dario Rossi, trupele Mammal Hands, Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, Skalpel, Hidden Orchestra, Gauthier Toux Trio. 

Comenteaza