Expoziţie foto inedită în foaierul Teatrului Maghiar

Expoziţie foto inedită în foaierul Teatrului Maghiar
O expoziţie foto care ilustrează ultimele 20 de stagiuni artistice ale Teatrului Maghiar de Stat Cluj (TMSC) poate fi vizitată până în 12 decembrie în foaierul instituţiei.
Expoziţia, realizată de istoricul de teatru Adrienne Darvay Nagy, oferă privitorilor ocazia de a-şi forma o imagine în primul rând despre repertoriul Teatrului Maghiar clujean, dar şi despre modul de exprimare scenică promovat în tot acest timp.

Fotografiile care prezintă scene din spectacole sunt însoţite în unele cazuri de elemente din reprezentaţiile respective, cum este cazul păpuşilor, al ladei sau a căştii de pompieri din spectacolul “Cântăreaţa cheală”, de Eugene Ionesco,regia Tompa Gabor, o casă în miniatură şi pământ, aferente spectacolului “Unchiul Vania”, de A.P. Cehov, regia Andrei Şerban, sau o masă cu tacâumri şi o pâine uriaşă, sub forma unui om, amplasate în faţa fotografiilor din “Gianni Schicchi”, de Giacomo Puccini, regia Silviu Purcărete.

Pe un ecran al unui televizor sunt proiectate secvenţe înregistrate din spectacole precum “Trei surori” sau “Richard al III-lea”.

Vizitatorii vor avea ocazia să vadă unele din vedetele instituţiei, precum Endre Senkalszky, Bogdan Zsolt, Andras Hathazi, Miklos Bacs, Jozsef Biro, Aron Dimeny sau Andrea Kali, în spectacole montate înainte de anul 2000.

Cele mai noi producţii ale instituţiei, unde pot fi văzuţi şi actori mai noi ai instituţiei, sunt radiografiate şi ele, nelipsind “Măsură pentru măsură”, “Lysistrata” sau “Alcoolicii”.

Expoziţia va putea fi vizitată pe toată durata Festivalului Internaţional de Teatru Interferenţe, care se va desfăşura între 1-12 decembrie la Cluj-Napoca.

Comenteaza