Afişe din Epoca de Aur a filmului românesc VIDEO

Afişe din Epoca de Aur a filmului românesc VIDEO
Până pe 9 iunie, Hotelul Continental găzduieşte încă o expoziţie-eveniment. Afişe de film românesc semnate de Klára Tamás. Expoziţia va readuce în atenţia publicului festivalului o perspectivă inedită asupra unora dintre filmele clasice ale cinematografiei româneşti.

Publicul va putea admira o colecţie impresionantă de postere realizate pentru pelicule autohtone distribuite în ţară şi străinătate pe parcursul Epocii de Aur. De asemenea, mult-discutatul album al lui Christopher Landry, "Marele ecran în Epoca de Aur. Afişe de film românesc între 1965 şi 1989", va fi, de asemenea, lansat oficial la Cluj-Napoca, în cadrul vernisajului programat pe 8 iunie. Albumul lui Landry ilustrează aspectele calitative ale afişelor româneşti de film de la momentul 1965 până la momentul 1989, trecând în revistă cele mai importante filme din perioada comunistă, cum au fost ele prezentate în faţa publicului autohton, în faţa publicului ţărilor comuniste prietene, dar nu au fost uitate nici afişele făcute pentru Occident, cu precădere pentru filmele în care au jucat şi actori de prestigiu internaţional.

După cum precizează chiar autorul, "afişul de film românesc nu a fost cu nimic mai prejos din punct de vedere artistic sau creativ" faţă de cele din ţările din jur, mai ales când se vorbeşte despre afişele din Polonia sau Cehoslovacia, apreciate în acea perioadă. Lansarea şi expoziţia dedicate filmelor "roşii" vor fi vernisate azi, de la ora 19:00.

Etichete
Comenteaza