Cinci actori şi un profesor de la Facultatea de Teatru a UBB, premiaţi la Gala HOP FOTO

Cinci actori şi un profesor de la Facultatea de Teatru a UBB, premiaţi la Gala HOP FOTO
Actriţa Emoke Pal, absolventă, nivel master, a Facultății de Teatru și Televiziune a UBB a obţinut premiul pentru cea mai bună actriţă, la secţiunea individual, la Gala Tânărului Actor HOP, de la Costineşti. Alţi patru actori studenţi sau absolvenţi la facultate au fost distinşi. De asemenea profesorul Miklos Bacs a obţinut un premiu de pedagogie teatrală. Regizorul Radu Afrim, absolvent din primele promoţii al facultăţii a primit un premiu de excelenţă.

Reprezentanţii Facultăţii de Teatru şi Televiziune a UBB au transmis ZIUA de CLUJ lista cu studenţii sau absolvenţii premiaţi la principalul festival-concurs adresat tinerilor actori, desfăşurat în România şi încheiat pe 7 septembrie la Costineşti.

Cinci studenţi sau absolvenţi au obţinut premii. Este vorba de Emoke Pal, Alexandra Caras, Amalia Huţan, Simona Arsu şi Reka Lazslo. De asemenea conferenţiarul Miklos Bacs a obţinut un premiu pentru pedagogie teatrală, în timp ce lui Radu Afrim, absolvent din primele promoţii al facultăţii, i-a fost acordat un premiu de excelenţă.

Premiul pentru cea mai bună actriţă, secţiunea individual a fost acordat actriţei
EMŐKE PÁL pentru rolul din propria sa compoziţie <A dragon in my mind>, precum şi pentru întruchiparea actriţei Nicole Kidman. Tânăra este absolventă a Facultății de Teatru și Televiziune, Universitatea „Babeș-Bolyai" din Cluj-Napoca, nivel master (linia maghiară), promoția 2013.

Premiul SICĂ ALEXANDRESCU (începând cu a V-a ediţie), premiul special al juriului, a fost acordat actriţei ALEXANDRA CARAS pentru „Salome", după o idee de Charles M.Lee, precum şi pentru întruchiparea actriţei Marlene Dietrich. Ea este absolventa facultăţii clujene, nivel licență, promoția 2013 (clasa Ionut Caras, Mara Opris).

PREMIUL pentru prestanţă şi rostire scenică oferit de actriţa Dorina Lazăr, a fost atribuit actriţei SIMONA ARSU pentru rolul Boogie din „Pisica verde" de Elise Wilk, precum şi pentru întruchiparea actorului Sacha Baron Cohen din filmul „Borat". Tânăra este masterandă în ultimul an la Facultatea de Teatru și Televiziune a UBB.

La categoria premiilor Amza Pellea AMALIA HUŢAN a obţinut premiul pentru cea ma bună actriţă, pentru rolul Medeea Redux în „Bash. O trilogie contemporană" de Neil LaBute, precum şi pentru întruchiparea actriţei Samantha Morton. Actrița este absolventa facultăţii amintite, promoția 2011 (clasa conf. dr. Bacs Miklos).

Premii Amza Pellea au fost acordate şi conferenţiarului universitar Miklos Bacs, de la Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB, pentru pedagogice teatrală, respectiv regizorului Radu Afrim, absolvent al facultăţii din primele promoţii, care a primit un premiu de excelenţă.

Totodată, Reka Lazslo, născută în 23 ianuarie 1992, la Miercurea Ciuc, licenţiată a facultăţii clujene, promoţia 2013 (linia maghiara), a obţinut premiul VOX MARIS - Premiul pentru cel mai tânăr concurent.

"Evident, Gala tânarului actor constituie o excelentă ocazie de a oficia intrarea unei noi promoții de actori pe scena teatrului, de a le facilita accesul la public și de a-i ajuta să-și facă vocea cunoscută. Premiile sunt, desigur, un prilej de bucurie. Ele confirmă, atunci când sunt acordate cu bunăcredință, talentul și profesionismul, rezultatele de excepție. Pot spune că, din punct de vedere instituțional, avem o nouă dovadă că școala clujeană de actorie (în limbile română și maghiară) este una de înalt nivel, competitivă pe plan național. În ceea ce-i privește pe absolvenții noștri, pe care îi felicit călduros, sper ca premiile obținute (numeroase, în paranteză fie spus!) să reprezinte un bun start în carieră", a specificat decanul Facultăţii de Teatru şi Televiziune a UBB, Liviu Maliţa.

Lista completă a câştigătorilor, AICI.

 

Etichete
Comenteaza