Concert caritabil, de la copiii din Pata Rât, pentru copiii defavorizaţi

Concert caritabil, de la copiii din Pata Rât, pentru copiii defavorizaţi
Un cor de copii defavorizaţi din comunitatea Pata Rât va susţine un concert caritabil dedicat celor care se află într-o situaţie similară.

Evenimentul susţinut de participanţii la proiectul Music Camp Cluj-Napoca va avea loc vineri, 29 august, începând cu ora 18.00, la Biserica Unitariană din Cluj-Napoca, situată pe str. 21 Decembrie 1989, nr. 9.

Concertul reprezintă evenimentul final al unei tabere care se desfăşoară în perioada 24-29 august şi la care participă membrii corului, nişte copii defavorizaţi care au intrat pentru prima dată în viaţă în contact cu un instrument muzical.

Pe parcursul săptămânii, ei au avut parte de repetiții intensive și ore de predare instrumente organizate la Liceul de Deficienți de Vedere din Cluj-Napoca. 

Copiii, acompaniaţi de membri ai Orchestrei Filarmonicii de Stat „Transilvania", vor cânta în trei limbi: română, engleză şi spaniolă, exemplificând în acest fel nivelul educaţiei muzicale acumulate pe parcursul perioadei de pregătire.

„Marele merit al acestui proiect este acela că face muzica să devină accesibilă nu doar copiilor talentaţi şi nu doar celor cu posibilităţi materiale, aducând un plus de bucurie şi de frumos în viaţa unor copii cu care soarta nu a fost prea generoasă. Acesta este motivul pentru care, alături de organizatorii acestui concert caritabil, invităm clujenii să ia parte la un eveniment cu adevărat deosebit, prezenţa lor fiind cea mai sugestivă răsplată pentru efortul şi pasiunea acestor copii minunaţi", a declarat vicepreşedintele forului administrativ judeţean, Ioan Oleleu.

Evenimentul caritabil este organizat de Fundaţia Music Camp International, împreună cu Cluburile Rotary Cetăţuie şi Rotaract, cu sprijinul Consiliul Judeţean Cluj.

 

Comenteaza