Concert Simfonic cu lucrări de Şostakovici şi Mozart, la Casa de Cultură a Studenţilor

Concert Simfonic cu lucrări de Şostakovici şi Mozart, la Casa de Cultură a Studenţilor
Orchestra Simfonică a Filarmonicii "Transilvania", alături de solistul Gintaraj Janusevicius, sub bagheta dirijorului Mihail Agafiţa va susţine vineri, 2 martie, de la ora 19, un spectacol cu lucrări de Şostakovici şi Mozart.

Spectacolul va cuprinde două lucrări de Dimitri Şostakovici şi Serenada pentru suflători de W olfgang Amadeus Mozart.

 

Născut în 1985 la Moscova, Gintaras Janusevicius a început studiul pianului încă de la vârsta de 4 ani. A fost distins cu premii sau diplome de finalist la unele dintre cele mai importante competiţii internaţionale de profil, printre care Concursul „M.K.Ciurlionis" din Vilnius, Competiţiile Internaţionale din Montreal şi Tallinn, Pinerolo Piano Competition, Concursul Internaţional din Wernigerode (Germania) sau Concursul organizat de Clubul Rotary din Palma de Mallorca. Gintaras a concertat în Lituania, Rusia, Canada, China, Israel, Japonia, Polonia, Estonia, Germania, Franţa, Spania, Republica Moldova şi Irlanda.

În paralel cu activitatea solistică, Gintaras Janusevicius activează în numeroase ansambluri camerale. În 2003, Gintaras a fost ales „Mica Stea a anului" în Lituania. În 2005, a câştigat Bursa „Yamaha" şi a devenit membru al „Yehudi Menuhin Live Music Now".

 

Etichete
Comenteaza