Concert simfonic cu lucrări de Strauss, la Casa de Cultură a Studenţilor

Concert simfonic cu lucrări de Strauss, la Casa de Cultură a Studenţilor
Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat „Transilvania" va susţine un concert cu lucrări de R. Strauss, sub bagheta dirijorului Theo Wolters, alături de solitul la oboi, Adrian Cioban.

Concertul care va avea loc vineri, 16 martie, de la ora 19, la Casa de Cultură a Studenţilor cuprinde două lucrări de R. Strauss: "Concertul în Re major pentru oboi" şi "O viaţă de erou".

Theo Wolters s-a născut în anul 1955, în Melick, un oraş din sudul Olandei, fiind mezinul unei numeroase familii de muzicieni. La o vârstă foarte fragedă, Theo a început să studieze trompeta în cadrul intim al fanfarei conduse de tatăl său. Talentul său a fost remarcat încă de pe atunci, iar Theo a urmat studiul muzicii mai departe la Conservatorul din Maastricht, fiind admis la clasa renumitului trompetist Wim Groot, fost prim trompetist la Orchestra Concertgebouw.

Începând cu anul 1979, a devenit membru al Royal Concertgebouw Orchestra. În paralel cu cariera sa instrumentală şi orchestrală, Theo Wolters a studiat dirijatul sub îndrumarea lui Piet Stalmeier şi Roberto Benzi.

Începând cu anul 2004, Theo Wolters este asistentul lui Mariss Jansons la celebra orchestră din Amsterdam.

 

 

 

Etichete
Comenteaza