Concert simfonic cu pianistul israelian Dror Biran, la Casa de Cultură a Studenţilor

Concert simfonic cu pianistul israelian Dror Biran, la Casa de Cultură a Studenţilor
Filarmonica de Stat "Transilvania" va susţine un concert simfonic, alături de solistul la pian Dror Biran, sub bagheta dirijorului Noam Zur din Israel, vineri, de la ora 19, la Casa de Cultură a Studenţilor.

Din programul concertului fac parte lucrări de Johannes Brahms: Concertul nr. 1 pentru pian în re minor, op. 15 Şi Variaţiuni pe o temă de Haydn, op. 56a, dar şi lucrarea Till Eulenspiegels lustige Streiche, op. 28, de Richard Strauss.

Absolvent al Conservatorului din Givataim si al Academiei de Muzica din Tel Aviv, unde a studiat cu Arie Vardi, Dror Biran este unul dintre cei mai apreciati pianisti ai Israelului. A fost distins cu premii la cele mai importante competitii internationale de profil: „M. K. Ciurlionis" (1995), Concursul International de la Cleveland (1997), Concursul „Pilar Bayona" din Zaragoza (1998), Concursul Academiei de Muzica din Tel Aviv (1998) etc. A evoluat în compania Orchestrei Filarmonicii din Lituania, a Orchestrei Simfonice RTVE din Spania, a Orchestrei Filarmonicii din Johannesburg sau a Orchestrei Filarmonicii din Israel.

În aria muzicii de camera, Dror Biran a concertat cu Cvartetele Carmel si Aviv, dar si cu membri ai Orchestrei din Cleveland. În prezent, este profesor la Youngstown State University si Case Western Reserve University.

 

 

 

 

Etichete
Comenteaza