Concurs foto cu premii: Someșul în schimbare

Concurs foto cu premii: Someșul în schimbare
Organizatorii Someş Delivery anunţă un concurs de eseuri fotografice cu tema Someșul în schimbare.

''În ultimii câțiva ani, Someșul a devenit tot mai prezent în conștiința colectivă a orașului: prin intervenții temporare, evenimente pe mal, și acum, printr-un concurs de proiecte organizat de Primăria Cluj-Napoca pentru amenajarea întregului curs urban al Someșului Mic.

În acest context, ni se pare interesant să capturăm un instantaneu al vieții de pe malul râului în diversele ei manifestări: tabieturi, tipologii, momente emblematice sau banalul cotidian; parte explorare estetică, parte cercetare etnografică", spun organizatorii. 

Concursul este deschis atât fotografilor amatori cât și celor profesioniști. Este permisă înscrierea în concurs a unui singur eseu fotografic pentru fiecare participant (un set de 3-5 fotografii coezive din punct de vedere estetic și narativ. Ele transmit în mod eficient intenția fotografului atât în secvență, cât și de sine stătătoare. Eseul fotografic va fi însoțit de un scurt text descriptiv).

Fotografiile înscrise în concurs trebuie să fie în format digital JPG la o rezoluție care se pretează imprimării fizice (minim 2.000 pixeli latura scurtă) și pot avea orice proporție (3:2, 2:3, 1:1). Ele nu trebuie să conțină watermark-uri sau alte elemente de text adăugate pe imagine (data/ora); orice fel de ramă; elemente de colaj digital. Textul ce însoțește eseul fotografic nu trebuie să conțină numele autorului.

Înscrierile în concurs încep în data de 1 august AICI, iar termenul limită este 31 august. Jurizarea și anunțarea câștigătorilor se va face până în 4 septembrie, iar venisajul va avea loc în 14 septembrie. 

Lucrările locurilor 1, 2, 3 și 3 mențiuni vor fi expuse începând cu 14 septembrie în librăria Cărturești din Iulius Mall Cluj. De asemenea, locurile 1, 2 și 3 vor fi premiate cu 700, 500 și 300 de lei și cu vouchere Cărturești.

Someşul navigabil la Cluj. Un test marca Someş Delivery 2017

O plimbare cu barca, cu caiacul sau cu hidrobicicleta. Pe Someş. În Cluj-Napoca. Nu este doar o altă idee despre cum ar arăta Someşul navigabil, ci o realitate de două zile pusă în practică în cadrul celei de a treia ediţii Someş Delivery. Ba mai mult, câţiva tineri ceva mai curajoşi au făcut o scurtă demonsrtraţie de schi nautic. Mai multe AICI. 

Concursul pentru Someş s-a mutat la toamnă. Juraţi din Franţa, Spania, Austria şi Serbia

Concursul a fost lansat oficial în iunie, când a fost publicat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. Proiectele ar urma să fie predate până în 25 septembrie, iar câştigătorul va fi anunţat în 2 octombrie. Iniţial, Primăria Cluj-Napoca şi Ordinul Arhitecţilor din România au dorit să cheme juriul la Cluj în perioada iulie-august, dar întreaga procedură s-a prelungit şi a fost amânată cu două luni.

Un aspect foarte important este componenţa juriului. În acesta se regăsesc specialişti români, dar şi patru străini. Este vorna despre un reputat austriac, Dietmar Steiner, membru în numeroase jurii şi care a predat la Barcelona, Berlin, Boston (Harvard, MIT), Buenos Aires, Chicago, Hangzhou, Helsinki, Londra, Los Angeles şi multe alte universităţi din lumea întreagă.

Alături de Steiner, în juriu se află şi Alexandre Sorrentino, din Franţa, consultant de training pentru proiecte urbane şi profesor de relaţii internaţionale la L'Ecole de Sciences Politique. În juriu mai sunt arhitecţii Darko Palic, din Serbia, Alfonso Vegara, din Spania, Nicolas Triboi, din România, Ildiko Mitru, din România, dar şi Ligia Subţirică, fostul arhitect şef al municipiului, şi Claudiu Salanţă, arhitectul şef al judeţului.

Vor exista trei tipuri de intervenţii pe malul Someşului. Mai multe AICI. 

Comenteaza