Constantin Popescu şi-a detaliat “Principiile de viaţă”

Constantin Popescu şi-a detaliat “Principiile de viaţă”
Filmul românesc “Principii de viaţă”, unicul film autohton aflat în competiţia TIFF 2011, a avut premiera marţi la 18:30, la Cinema Victoria. Sala a fost arhiplină de cinefili curioşi să vadă al doilea lungmetraj al regizorului Constantin Popescu.

Acesta a fost prezent şi anul trecut la TIFF cu pelicula "Povestea luptătorului la tinereţe", debutul său în lungmetraj, dar în afara competiţiei. Vizionarea de marţi a fost bruiată de grave probleme tehnice, sonorul fiind foarte prost şi văduvind prestaţia excelentă a lui Vlad Ivanov. Atât regizorul, cât şi actorul principal au fost prezenţi la vizionare şi au dialogat apoi cu publicul.

"Filmările propriu-zise au durat trei săptămâni. Cred că am realizat un film cinstit. Nu mi-e ruşine deloc cu el. Nu mi-a fost uşor să trec de la un subiect la altul, de la primul meu film la acesta, care are cu totul alt subiect. Am făcut o echipă foarte bună cu Vlad, care a adăugat zi de zi ceva la rol şi cred că a reuşit să facă un rol foarte bun. Este evident că personajul principal eşuează, că este incapabil să gestioneze relaţia cu fiul său, dar şi cu fosta şi actuala soţie. Este depăşit de situaţie şi doreşte să îşi găsească echilibrul, dar este incapabil să o facă, efectiv nu ştie cum. Şi clachează." a explicat Constantin Popescu. Întrebat dacă bătaia din final este inspirată din celebra corecţie pe care o administrează Ilie Moromete celor doi fii, Popescu a răspuns că "i-am întrebat pe cei doi scenarişti. Unul nu mi-a răspuns şi al doilea a rîs şi mi-a spus că... nu!

La rândul său, Vlad Ivanov a spus: "îi mulţumesc lui Constantin Popescu pentru actul său de curaj". "Să laşi un actor să ducă tot filmul, să îl dozeze, să îşi asume tot filmul... Am colaborat foarte bine şi cred că a ieşit un film bun, cu care să putem câştiga trofeul. Şi eu sunt de părere că personajul meu nu seamănă cu alte personaje, nici o legătură cu dl Bebe din «4,3,2» sau cu alte roluri. Publicul trebuie să înţeleagă că eu sunt actor şi că interpretez, cât mai bine, roluri. Să ai şansa să «duci» tu filmul, în ziua de astăzi nu e de ici de colo şi e meritul regizorului că m-a distribuit în acest rol". Pelicula mai poate fi văzută vineri, de la ora 15:30, la Cinema Florin Piersic.

 

Etichete
Comenteaza