Dirijorul rus Misha Katz, pe scena Casei de Cultură a Studenţilor

Dirijorul rus Misha Katz, pe scena Casei de Cultură a Studenţilor
Clujenii sunt invitaţi în data de 30 martie, la un concert simfonic susţinut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat „Transilvania", sub bagheta dirijorului rus Misha Katz, alături de solista la pian Alina Bercu.

Concertul va avea loc în vineri, 30 martie, de la ora 19, la Casa de Cultură a Studenţilor.

Dirijorul Misha Katz, născut în 1954 la Rostov în Rusia, s-a bucurat, în pregătirea sa profesională, de îndrumarea unor muzicieni de talie internaţională, care şi-au pus adânc amprenta asupra carierei lui. La vârsta de 5 ani, descoperă magia violoncelului, iar perseverenţa şi talentul său îi vor fi călăuzitoare către drumul spre Conservatorul „Ceaikovski" din Moscova, unde îl va avea ca profesor, începând din 1971, pe Msatislav Rostropovici. Orientarea lui profesională va lua o turnură majoră odată cu anul doi de facultate, când tatăl său, remarcabilul dirijor rus Leonida Katz, îi va deveni profesor. În 1976, la finele Conservatorului, Misha Katz va primi Marele Premiu al Rusiei pentru interpretare, virtuozitate şi talent. În 1979, el va obţine titlul de Doctor la Conservatorul „Ceaikovski".

În 1985, Misha Katz se stabileşte în Franţa, unde înfiinţează Trio-ul Şostakovici, cu care, în 1994, va face imprimări la binecunoscuta casă de discuri Sony Classical. Participarea sa la numeroase festivaluri internaţionale - Monte Carlo, Bodense, Palma de Mallorca, Harrogate, Bregenz, Sion, Cervantino de Mexico, Ierusalim etc. - îi va atrage aprecierea şi simpatia publicului din întreaga lume.

În 1996, Misha Katz primeşte statutul de dirijor permanent al Orchestrei Naţionale Belarus din Minsk, în 1998 devine dirijor invitat al Orchestrei Simfonice Naţionale din Ucraina, iar în 2002 al Orchestrei Filarmonicii din Ciudad de Mexico.

 

Etichete
Comenteaza