Filarmonica "Transilvania" plăteşte 30.000 de lei chirie la Casa Universitarilor

Filarmonica
Filarmonica de Stat "Transilvania" va plăti o chirie de 30.000 de lei pe lună, la Casa Universitarilor, unde a fost reprimită de astăzi de către Universitatea "Babeş-Bolyai" şi de unde plecase în urmă cu zece ani.

Chiria lunară ajunge la 300 milioane de lei vechi pentru instituţia de cultură din subordinea Consiliului Judeţean.D

Directorul Filarmonicii, Marius Tabacu, spune însă că preţul este foarte bun, aceasta cu atât mai mult cu cât la fosta sală de concerte, de la Casa de Cultură a Studenţilor, chiria ajungea la 527 de lei pe oră şi în fiecare lună instituţia achita nu mai puţin de 50.000 de lei chirie pentru spaţii. "La Casa Universitarilor plătim 30.000 de lei, e un preţ absolut corect, având în vedere că oricine altcineva plăteşte 1.000 de lei pe oră", a spus Tabacu.

Filarmonica Transilvania a concertat în Auditorium Maximum până în 2002, când UBB a decis să renoveze sala de concerte. În 2004, UBB a impus o chirie de şase milioane de lei vechi pe oră - 600 lei noi - pentru folosirea sălii de concerte, sumă peste posibilităţile filarmonicii. De atunci, o perioadă concertele au fost susţinute în spaţii improvizate, după care Filarmonica Transilvania a mutat reprezentaţiile pe scena Casei de Cultură a Studenţilor.

Comenteaza