Video La Cluj-Napoca, concertele de la Filarmonică s-au mutat în spaţiul virtual. Piesa “Bolero”, de Ravel, interpretată în izolare

La Cluj-Napoca, concertele de la Filarmonică s-au mutat în spaţiul virtual. Piesa “Bolero”, de Ravel, interpretată în izolare
| Foto: Arhiva

La Cluj-Napoca, concertele de la Filarmonică s-au mutat în spaţiul virtual.Piesa “Bolero”, de Ravel a fost interpretată în izolare de muzicienii Filarmonicii „Transilvania”

Membrii Orchestrei Filarmonicii de Stat ”Transilvania” din Cluj-Napoca au pregătit un cadou muzical virtual melomanilor. Aflaţi acasă, muzicienii s-au filmat interpretând piesa „Bolero” de Ravel, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeşelea. Înregistrarea şi montarea piesei a durat două săptămâni. Muzicienii clujeni şi-au pregătit costumele, şi-au pus papionul şi s-au aşezat într-un colţ al casei fiecăruia, începând să cânte la instrumente şi urmărind indicaţiile dirijorului.

Orchestra din Cluj are în componenţă 21 de muzicieni care au cântat la toba mică, flaut, clarinet, fagot, corn englez, oboi, saxofon, trompetă, trombon, tubă, vioară, violă, violoncel, contrabas şi harpă.

Etichete
Comenteaza