Lucian Ban revine la Cluj, cu un concert de jazz alături de Alex Harding, la Interferenţe

Lucian Ban revine la Cluj, cu un concert de jazz alături de Alex Harding, la Interferenţe
Cunoscutul pianist Lucian Ban, originar din Cluj-Napoca, dar stabilit şi apreciat la New York, revine la Cluj cu un concert ce va avea loc în cadrul festivalului internaţional de teatru Interferenţe (27 noiembrie - 9 decembrie).

Concertul susţinut de formaţia Blutopia, ce-i va avea în compoenenţă pe saxofonistul Alex Hrading, fondatorul grupului, Lucian Ban - pian, Chris Dahlgren - contrabas şi John Betsch va avea loc vineri, 30 noiembrie, de la ora 20, în sala mare a Teatrului Maghiar de Stat Cluj (TMSC).

„În muzica lor pot fi regăsite ritmuri de pulsating blues, ritmuri ale formației New Orleans riffs, ritmuri de post bop, funk grooves și izbucniri de jazz liber, dar sunetul formației merge dincolo de toate acestea și devine o voce proprie", specifică reprezentanţii TMSC, organizatorul festivalului.

Potrivit TMSC „Alex Harding este considerat pe scară largă unul dintre cei mai originali bari-saxofonisti din ziua de azi și este în mod constant votat în cadrul celei mai bune categorii din revista Down Beat Magazine".

La rândul său, Lucian Ban este unul din cei mai apreciaţi pianişti de jazz care a sosit în ultimii ani la New York, el lansând ca şi lider a diverse trupe muzicale şapte albume.

 

Comenteaza