Lucrări de Dvořák, Brediceanu şi Brahms, vineri la Filarmonică

Lucrări de Dvořák, Brediceanu şi Brahms, vineri la Filarmonică
Orchestra Filarmonici "Transilvania" va susţine, vineri, 18 mai, un concert simfonic alături de baritonul Florin Estefan, sub bagheta dirijorului Horváth József.

Programul concertului cuprinde lucrări ale compozitorilor: Tiberiu Brediceanu, Johannes Brahms, Modest Musorgski, Edvard Grieg si Antonin Dvorák.

Florin Estefan a absolvit Facultatea de Muzică din cadrul Universităţii din Oradea, unde a studiat cu Alexandru Fărcaş şi Gheorghe Mogoşan. Din anul al doilea de studenţie, i s-a oferit postul de solist al Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca, unde a fost angajat pentru patru ani.

În cariera sa, Florin Estefan a apărut pe numeroase scene atât în România, cât si în strainatate. În 2007, cursurile de masterat la Cardiff International Academy of Voice, avându-l ca profesor de canto pe celebrul tenor Dennis O`Neill, şi a participat la numeroase cursuri de maestrie susţinute de personalitati renumite în domeniul muzicii de opera: Dennis O'Neill, Sherrill Miles, Ileana Cotrubas, Dame Ann Murray, Jane Eaglen, Bernd Weikl, Elizabeth Connell, Carol Vaness sau Kiri Te Kanawa.

 

Etichete
Comenteaza