Lucrări de Dvořák şi Ceaikovski, vineri la Filarmonică

Lucrări de Dvořák şi Ceaikovski, vineri la Filarmonică
Orchestra Filarmonicii "Transilvania" va susţine, vineri seara, un concert simfonic alături de solistul la violoncel - Ion Storojenco, sub bagheta dirijorului Mihail Agafiţa.

Programul serii cuprinde Concertul pentru violoncel în si minor de Antonin Dvořák şi Simfonia a V-a în mi minor a compozitorului Piotr Ilici Ceaikovski.

Născut la Chişinău, într-o familie de muzicieni, Ion Storojenco a urmat Liceul de Muzică din oraşul natal şi Liceul de Muzică „Sigismund Toduţă" din Cluj. A evoluat în calitate de solist cu orcheste din România şi Republica Moldova, iar în 2011 a debutat pe scena vieneză acompaniat de Akademischer Orchesterverein Wien.

Este laureate la mai multe concursuri naţionale şi internaţionale, printre care Concursul Mihail Jora - Bucureşti, Eugen Coca - Chişinău, Gradus ad Parnassum - Graz, Liezen Cello Competition.

Din primăvara anului 2008 este membru al Cvartetului Razumovsky, alături de care a evoluat pe scene din Austria şi Marea Britanie. În prezent este student la Universität für Musik und darstellende Kunst din Viena, la clasa profesorului Robert Nagy, prim-violoncelist al Filarmonicii din Viena.

Concertul de la Cluj va avea loc vineri, 11 mai, de la ora 19, la Casa de Cultură a Studenţilor.

 

Etichete
Comenteaza