Magia din spatele filmelor

Magia din spatele filmelor
Costumele create de Doina Levintza pentru filmele “Profetul, aurul şi ardelenii” sau “Restul e tăcere” vor fi expuse la Conti.

Ediţia aniversară TIFF 2011 dă startul unei manifestări de excepţie care leagă lumea filmului de cea a modei. TIFFFashion va fi găzduit la Hotelul Continental din Piaţa Unirii, unul dintre simbolurile Clujului.

Costumele purtate de actori în unele dintre cele mai îndrăgite pelicule lansate în România vor scrie începând de azi şi până în 9 iunie o poveste de pe platourile de filmare. Expoziţia "Dressing the Story: Film & Theatre Costumes by Doina Levintza" aduce la Cluj o colecţie de haine care au apărut în filmele "De ce trag clopotele, Mitică?" (r. Lucian Pintilie), "Profetul, aurul şi ardelenii" (r. Dan Piţa), "Dincolo de nisipuri" (r. Radu Gabrea), "Ultima noapte de dragoste" sau "Orient Express" (r. Sergiu Nicolaescu). Din expoziţie nu vor lipsi costumele premiate cu Gopo în 2009, ale filmului "Restul e tăcere" (r. Nae Caranfil), dar şi cele pentru spectacole de teatru ca "Richard al III-lea" (r. Mihai Măniuţiu), "Portretul lui Dorian Grey" (r. Dragoş Galgoţiu) sau "Hic sunt leones" (r. Dan Puric).

O altă expoziţie-eveniment programată pentru aceeaşi perioadă readuce în atenţia publicului munca graficianului Klára Tamas, unul dintre cei mai activi realizatori de afişe de film din România înainte de 1989. Klára Tamas va fi prezentă la Cluj cu o colecţie impresionantă de postere realizate pentru pelicule autohtone distribuite în ţară şi străinătate pe parcursul Epocii de Aur. Albumul lui Christopher Landry, "Marele ecran în Epoca de Aur. Afişe de film românesc între 1965 şi 1989" va fi, de asemenea, lansat oficial la Cluj-Napoca, în cadrul vernisajului programat pe 8 iunie.

Studenţii UAD expun la TIFFFashion

Publicul va putea vedea cele mai bune modele de vizualuri propuse de studenţii Universităţii de Artă şi Design din Cluj-Napoca pentru materialele promoţionale ale ediţiei aniversare TIFF 2011. Acestea vor fi expuse alături de materiale inedite din arhiva festivalului, variante ale exerciţiului de creaţie şi decizie care au adus pe afişele TIFF versiunile autohtone ale Brokeback Mountain, "Poştaşul sună întotdeauna de două ori" sau E.T.

 

Etichete
Comenteaza