PS Andrei, la Nicula: există vrăjmăşie, neînţelegere, ură şi ranchiună

PS Andrei, la Nicula: există vrăjmăşie, neînţelegere, ură şi ranchiună
Spovedania, postul şi faptele bune ar trebui să ne călăuzească în viaţă, a spus mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului la predica de la Nicula. Sărbătoarea din 15 august a atras 50.000 de oameni la mănăstire, jumătate din câţi veneau până în 2010.

Nicula a atras în acest an la slujba de Sfântă Mărie Mare, aproximativ 50.000 de persoane. Ca de fiecare dată, oamenii au venit pe jos de departe, au dormit sub cerul liber şi s-au rugat cu nădejde, pentru că fiecare credincios a trăit miracole după ce şi-a deschis sufletul aici. ÎPS Andrei a spus în predica sa că sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului ar trebui să fie una a bucuriei şi optimismului. Pe de altă parte, înaltul prelat a ţinut să îşi dojenească turma de credincioşi.

„Cum ne albim haina sufletului nostru? Prin spovedanie, post şi fapte bune. Trebuie să constatăm cu durere că de la mic până la mare încă suntem foarte slăbuţi din punct de vedere creştinesc. Dacă am fi creştini de convingere, dacă Duhul Sfânt ar lucra în sufletele noastre, s-ar întâmpla bucurie şi pace şi facere de bine. Or, unde este bucuria şi pacea, pentru că ne doare să observăm că este atâta vrăjmăşie şi neînţelegere şi ură şi ranchiună începând de la clasa politică până la oamenii de rând", a spus el.

"Nu se poate fără Hristos, el este singura şansă a omenirii, iar Maica Domnului este rugătoarea puternică şi tare către Fiul său. Aşa gândesc eu. Aşa spune Sfânta Scriptură despre cum ar trebui să ne trăim viaţa creştinească, pentru că viaţa se duce foarte repede şi mâine va trebui să dăm socoteală în faţa lui Dumnezeu despre ce am făcut şi despre ce nu am făcut şi nu ştim cum va ieşi bilanţul", a încheiat mitropolitul.

Ceremonia s-a încheiat în jurul orei 11.30. Ca în fiecare an, zeci de mii de pelerini au venit la Nicula din toată ţara încă din ajunul sărbătorii. Conform tradiţiei, înainte de a se închina la vestita icoană făcătoare de minuni, credincioşii au ţinut post, au venit pe jos din diverse zone, unii tocmai din Moldova, alţii din Zalău sau Bistriţa şi, cei mai mulţi au sosit din Gherla, în cadrul pelerinajului la care a luat parte şi înaltul prelat al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului. La ceremonia scoaterii din biserică a icoanei Maicii Domnului şi la înconjurarea de trei ori a mănăstirii a participat şi Ioan Andone, antrenorul echipei de fotbal CFR Cluj.

 

(Florentina TĂTAR, articol preluat de pe PROVINCIANEWS.RO)

 

 

Comenteaza