Schiţele viitorului sediu al Filarmonicii, expuse la un concert

Schiţele viitorului sediu al Filarmonicii, expuse la un concert
Arhitectul viitorului sediu al Filarmonicii din Cluj i-a îndemnat pe clujeni să-şi demonstreze susţinerea pentru concretizarea proiectului, determinând autorităţile să asigure finanţarea.

"Clujul să fie doritor de a crea şi presiune, şi suficient de motivat pentru a le determina pe autorităţi să realizeze acest centru (Centrul Cultural Transilvania-n.red.), în special al Filarmonicii", a transmis arhitectul Viorel Hurdu.


Ieri, în pauza concertului susţinut de Filarmonica de Stat Transilvania, arhitectul a prezentat în foyerul Casei de Cultură a Studenţilor, unde a avut loc concertul, schiţele finale ale viitorului sediu al Filarmonicii din Cluj. El a subliniat că întreg centrul cultural Transilvania va avea şase corpuri de clădire: clădirea Filarmonicii, Academia de Muzică, un hotel pentru invitaţii evenimentelor, un muzeu amenajat în incinta fostei cazarme militare, o clădire cu cinci niveluri cu spaţii de birouri şi un studio pentru artişti plastici.

Pe lângă planşele tehnice, clujenii au putut vedea şi două planşe cu înfăţişarea sălii mari a viitorului sediu al Filarmonicii.

Comenteaza