Scriitorul francez Pascal Bruckner vine la Cluj

Scriitorul francez Pascal Bruckner vine la Cluj
Scriitorul francez Pascal Bruckner va avea o sesiune de autografe la Librăria Cărtureşti din Cluj, joi, 22 noiembrie.
Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Pascal Bruckner vine în România, la Târgul de carte Gaudeamus, care se va desfăşura între 21 şi 25 noiembrie la complexul Romexpo din Bucureşti, informează Institutul Cultural Francez.

Pascal Brukner va ajunge şi la Cluj, pe 22 noiembrie, la Librăria Cărtureşti.

Pe 24 noiembrie, la standul editurii Trei de la Târgul Gaudeamus, va fi lansată cartea "Fanatismul Apocalipsei", semnată de scriitorul francez. Aceasta este prima traducere în limba română a acestei cărţi scrise de Bruckner.

Născut la Paris în 1948, Pascal Bruckner este un celebru romancier şi eseist francez. Profesor invitat al universităţilor americane, Bruckner a ţinut, de asemenea, mai multe conferinţe în cadrul Institutului de Studii Politice din Paris şi a colaborat cu publicaţii precum Le Nouvel Observateur şi, în prezent, Le Monde. Descris adesea drept "filozof al actualităţii", Pascal Bruckner este cunoscut în România mai ales pentru romanele: "Paria", "Luni de fiere" (care a fost adaptat pentru cinema de Roman Polanski), "Hoţii de frumuseţe" (Premiul Renaudot, 1997) şi "Copilul divin".

Pascal Bruckner a vizitat România şi în anul 2011, când a relansat la Bucureşti volumul "Luni de fiere", inaugurând atunci o nouă serie de cărţi la editura Trei.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Etichete
Comenteaza