TiMAF coboară în cartierele Clujului

TiMAF coboară în cartierele Clujului
Festivalul Internațional de Muzică și Artă Transilvania (TiMAF) a primit o finanţare nerambursabilă de 500.000 lei, bani care vor fi investiţi în componenta educaţională a evenimentului clujean.

Astfel, în perioada iunie 2015 - martie 2016, teatru, muzica, dansul, filmul, literatura și poezia, arta grafică, fotografia și arta tradițională vor ajunge în cartierele Clujului. De asemenea, circa 380 de tinere talente vor participa la ateliere de mediere artistică. 

"Prin intermediul platformei culturale TiMAF vor fi demarate o serie de evenimente pre și post TiMAF care vor avea un impact major în ceea ce privește educarea culturală a publicului clujean. Ne propunem să ajungem în 5 cartiere din oraş cu teatru, dans, concerte şi diverse ateliere. Vrem să ducem cultura în locaţiile în care clujenii nu au acces la aşa ceva şi nu sunt obişnuiţi cu astfel de manifestări. Momentan suntem în faza de identificare a locaţiile, de negociere a spaţiilor", a declarat Bogdan Buta, manager general TiMAF. 

Pe parcursul demarării proiectului, lansat sub sloganul „ Let's get ARTivated", clujenii vor avea ocazia să participe la zece ateliere. Activitățile din cadrul atelierelor vor fi întregite cu două evenimente care vor îmbina mai multe tipuri de artă și cultură. Primul dintre acestea împletește într-un mod original teatrul, muzica și literatura, pe când cel de al doilea va evidenția elementele comune în ceea ce privește muzica tradițională la românii, maghiarii și rromii din Transilvania.

Platforma Culturală TiMAF este un proiect demarat de Asociația Student Plus ca subcomponentă a Festivalului Internațional de Muzică și Artă Transilvania. Proiectul a primit finanțare nerambursabilă din Granturile SEE în cadrul programului PA17/RO13 „Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul Patrimoniului Cultural European".Proiectul este finanțat printr-un GRANT oferit de Norvegia, Islanda, Lichetenstein și Guvernul României. Toate acțiunile și evenimentele demarate vor fi cu intrare liberă pentru public.

Ediţia din 2015 a Festivalului Internațional de Muzică și Artă Transilvania (TiMAF) va avea loc în luna octombrie. Anul trecut, evenimentul principal al festivalului a fost concertul susţinut de cântăreţul englez James Blunt, eveniment ce a marcat inaugurarea Sălii Polivalente din Cluj-Napoca. 

Comenteaza