Transylvania Myths Europe, la linia de start! Primarii din Cluj, invitaţi să se înscrie în reţeaua culturală

Transylvania Myths Europe, la linia de start! Primarii din Cluj, invitaţi să se înscrie în reţeaua culturală
Consiliul Județean Cluj și Centrul Cultural Clujean au organizat conferința dedicată administrațiilor comunelor din Transilvania, „Patrimoniu și cultură pentru dezvoltarea rurală”.

Derulat la sediul forului administrativ județean clujean, evenimentul a avut drept scop identificarea unor modalități prin care patrimoniul și cultura tradițională pot fi folosite ca motoare ale dezvoltării locale pentru comunitățile rurale din Transilvania.

„Este cu certitudine ocazia perfectă pentru a promova regiunea Transilvaniei, cu tot ce are ea mai autentic și mai frumos, astfel că vreau să felicit întreaga echipă care gestionează acest proiect și să îi doresc mult succes în activitățile pe care le va derula", a precizat Alin Tișe, Președintele Consiliului Județean Cluj.

De asemenea, în cadrul conferinței, Centrul Cultural Clujean a adresat participanților invitația de a-și înscrie comunele în proiectul regional „Transylvania Myths Europe", care va fi implementat începând cu anul 2018 sub forma unei rețele de comunități care colaborează pentru constituirea unei oferte culturale și turistice unitare pentru turiștii români și europeni dornici să descopere Transilvania autentică.

„Transylvania Myths Europe" este un proiect regional care poziționează în mod concret Clujul ca poartă de intrare în Transilvania. Zece comunități locale reprezentative din Transilvania alcătuiesc, împreună cu Clujul, o rețea culturală, turistică și de dezvoltare regională care găzduiește proiecte economice, turistice, gastronomice și artistice dintre cele mai diverse.

„Clujul s-a detașat în ultimii ani drept un lider în regional în domeniul cercetării-dezvoltării, județul deținând din acest punct de vedere un potențial imens de a face din cultura și din tradițiile sale surse de dezvoltare economică și socială. Pentru a realiza acest deziderat, respectiv de a atinge scopul acestui proiect, trebuie să existe o strânsă colaborare între regiuni, județe și comunități locale, motiv pentru care îmi doresc ca un număr cât mai mare de primari din regiunea noastră să se alăture inițiativei", a declarat Vákár István, Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj.

Astfel, anul 2018 va marca debutul în construcția rețelei și va aduce primele evenimente și acțiuni comune ale localităților membre, precum Ziua Patrimoniului, Castelele de pe Valea Someșului, un brand și un label cultural și turistic al rețelei, precum și câte un eveniment propriu în fiecare comună înscrisă în rețea. Centrul Cultural Clujean va coordona toate aceste activități, iar administrațiile locale din mediul rural transilvănean care se vor alătura rețelei vor beneficia de expertiza specialiștilor Centrului Cultural Clujean, de oportunitățile de finanțare oferite în cadrul programului și, mai ales, de forța grupului care se creează. Mai multe detalii AICI! 

Comenteaza