"Usturoi", film independent turnat la Cluj, intră în cinematografele RADEF. Proiecţii în Cluj

Filmul independent turnat la Cluj doar cu voluntari, "Usturoi", al cărui producător este Radu "Groparu" Băzăvan, va fi proiectat la Cinema Florin Piersic din Cluj-Napoca, în 22-29 ianuarie. "Ne vom bate cu Revenant", glumeşte Băzăvan. Proiecția de gală va avea loc vineri, 22 ianuarie, la ora 20:00, în prezenţa actorilor şi a regizorului.

Filmul va fi proiectat şi în restul cinematografelor RADEF din ţară: Craiova (Patria), Tg. Jiu (Sergiu Nicolaescu), Pitești, București (Scala), Deva (Patria), Botoșani (Unirea), Iași (Republica, Victoria) şi Piatra Neamț (Dacia).

De altfel, Groparu' menţionează pe blogul său că "vrea să meargă cu filmul peste tot" şi că aşteaptă răspunsuri de la cinematografe din Oradea, Baia Mare, Orăştie, Reşiţa, Oraviţa, Târgu-Mureş, Tulcea, Constanţa, Bârlad, Alba Iulia, Braşov, Satu Mare, Craiova, Focşani, Lugoj.

"Vreau să-i depășim pe anemicii de la "Star Wars" la încasări. Plus că numai vreo lună-două vă mai chinui cu Usturoiul, deja se vede luminița de la capătul stratului de legume", încheie Băzăvan, în stilu-i glumeţ. 

În decembrie 2015, filmul a putut fi vizionat la cinematografele Victoria şi Mărăşti din Cluj-Napoca, cât şi la Sala Transilvania din Zalău, iar românii din diaspora l-au putut urmări pe internet preţ de două săptămâni. 

"Usturoi" a avut premiera în cadrul TIFF 2014. 

Eremia, un copil rom dintr-un sat uitat de lume, se plânge prietenului său cel mai bun Nicuşor de sărăcia familiei sale: fratele său doreşte să se însoare cu fata unui clan bogat din sat, pe nume Usturoi, dar nu are suficienţi bani pentru nuntă. Pentru a-l ajuta pe acesta şi pentru a-şi depăşi condiţia limitată de copii săraci, cei doi fug la oraş ca să se facă actori şi să îşi asigure astfel o viaţă mai bună pentru ei şi familiile lor.

Pe drum trec prin tot felul de încercări, sunt chiar aproape să-şi piardă viaţa, dar în cele din urmă ajung cu bine la Cluj. Din păcate, planul lor de a deveni actori dă greş şi, ca orice copil fugar, sunt trimişi acasă cu maşina poliţiei, dar pe drum află un secret care îi va ajuta să salveze situaţia, înlesnind căsătoria fratelui lui Eremia cu fata lui Usturoi.

 

Comenteaza