5 alimente care nu trebuie să lipsească de pe masă. Nici nu bănuiești ce beneficii au pentru sănătate

5 alimente care nu trebuie să lipsească de pe masă. Nici nu bănuiești ce beneficii au  pentru sănătate

Le găsești pe toate tarabele din piață, dar de multe ori le ocolești. Iată 5 alimente verzi care sunt un adevărat izvor de sănătate:

Spanac: Cunoscut ca un depozit de fier, spanacul este, de asemenea, o legumă bogată în vitaminele A, B, C și E, magneziu, fosfor și minerale și proteine.

Din acest motiv, marește rezistenta organismului și ofera protectie impotriva bolilor recurente, mai ales primavara. De asemenea, întărește oasele și dinții, astfel ca tine și cariile la distanta.

Putem folosi spanacul ca salata, ca garnitura la carne sau in gustari. Atentie, totuși! Deși are multe beneficii pentru sanatate, spanacul nu este recomandat bolnavilor de guta, celor cu artrita, și nici celor cu pietre la rinichi.

Fasole verde: Deoarece este o legumă bogată în vitamine, minerale și antioxidanți, se recomandă să fie consumată chiar si de 2 ori pe săptămână, mai ales în sezon. Deși este săracă în calorii și grăsimi, este o legumă bogată în fibre și ajută la digestia altor alimente. Este un aliment util deoarece ajută sistemul digestiv să funcționeze mai bine și, în plus, împiedică absorbția colesterolului rău din intestine.

Este deosebit de bogat în vitamina A, utilă pentru sănătatea pielii și a ochilor. Datorită antioxidanților precum luteina și beta carotenul pe care îi conține, distruge efectele nocive ale radicalilor liberi din organism, întârzie îmbătrânirea și întărește sistemul imunitar.

Usturoi: Este cunoscut ca un excelent antibiotic natural, astfel că este eficient mai ales în timpul epidemiilor sezoniere. Ajută la scăderea tensiunii arteriale și a colesterolului, dar este și un bun agent de subțiere a sângelui. În medicina populară este considerat, alături de ceapă, un adevărat medicament, datorită conținutului bogat de vitamine și substanțe minerale. Ajută inclusiv in tratarea cancerului. Studiile au aratat ca anumite substante din compozitia usturoiului au efecte veritabile in distrugerea celulelor canceroase si ajuta la dezvoltarea unui sistem imunitar puternic. 

Mazăre: Este o legumă bogată în proteine, fibre și amidon. Este un aliment hrănitor care conține vitaminele A, C și B, precum și minerale precum fier, potasiu și fosfor. Mazarea poate fi folosita in multe tipuri de preparate, si poate fi folosita si in preparate reci si supe.

Broccoli: Este bogat în vitaminele A, C, E, precum și alte vitamine, dar și minerale ca fier, cupru, potasiu și calciu. De asemenea, broccoli este un excelent antioxidant. Se consumă frecvent crud, sub formă de salată sau fiert.

 

 

 

Comenteaza