Victoria, ultima premieră a stagiunii la Opera Maghiară

Victoria, ultima premieră a stagiunii la Opera Maghiară

Opera Maghiară din Cluj prezintă premiera spectacolului Victoria, o frumoasă poveste de dragoste din perioada de după primul război mondial. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Kulcsár Szabolcs. Regia este semnată de Bori Tamás.

Paul Abrahám este autorul unor operete de mare succes, datorită tematicii lor moderniste, a scenografiei colorate și a posibilităților promise pentru arta scenică muzicală. Opereta Victoria (1930) are o coloratură sociologico-istorică, o narativă interesantă și corespunzătoare pentru un bun libretist și un regizor avizat. Evenimentele palpitante prezentate într-un stil aproape naturalist-expresionist, ascensiunea vertiginoasă a lor spre un deznodământ compătimitor dar și ironic, asigură spectatorului o experiență teatrală specifică, plină de splendoarea unei lumi demult apuse, însă, în multe privințe încă alarmant de actuale.

,,Sperăm, că publicul va savura un spectacol frumos, atât pentru ochi cât și pentru ureche, pe muzica lui Paul Abraham, ceea ce face ca spectacolul să aibă o coloratură diferită din punct de vedere acustic. Este un echilibru între dramă, comedie, dans, muzică și teatru. În plus, piesa ne poartă prin trei zone geografice diferite, fiecare cu altă tematică, vizibil atât în ceea ce privește decorurile, cât și al muzicii și al relației dintre personaje”, a declarat Bori Tamás, regizorul spectacolului.

Regizorul Bori Tamás a strădiut să rămână fidel textului și muzicii lui Paul Abrahám și Földes Imre-Harmath Imre urmărind totuși o punere în scenă postmodernistă a unei opere foarte populare odinioară.

 

Etichete
Comenteaza