Cluj IT Cluster, susţinut de autorităţile locale

Cluj IT Cluster, susţinut de autorităţile locale
Proiectul dezvoltare urbană Cluj Innovation City a fost prezentat reprezentanţilor administraţiei publice locale şi centrale, dar şi celor din mediul academic, în cadrul unei întâlniri la care au participat o serie de experţi şi consultanţi în business, precum şi potenţiali investitori.

„Cluj Innovation City este un proiect de dezvoltare urbană care va concentra cea mai mare parte a companiilor de IT din regiune şi care, prin serviciile complementare pe care le integrează, va crea o serie de locuri de muncă, cu impact major atât la nivel regional, cât şi naţional. Acest mix de funcţionalităţi va asigura o dezvoltare durabilă pentru regiune şi va aduce o serie de beneficii economice şi sociale", a explicat Alexandru Tulai, Preşedintele Consiliului Director Cluj IT Cluster.

Obiectivul strategic al proiectului Cluj Innovation City este de a concentra capitalurile internaţionale pentru stimularea şi dezvoltarea de proiecte şi tehnologii inovative în domeniul IT, într-un mediu de lucru atractiv şi creativ. Proiectul include dezvoltarea de spaţii de birouri, laboratoare de cercetare şi săli de curs, spaţii publice, unităţi de învăţământ preuniversitar, dar şi unităţi hoteliere, restaurante şi cafenele, plus serviciile necesare pentru funcţionarea unei astfel de platforme de afaceri şi dezvoltare în domeniul IT.

Atât preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, cât şi primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, şi-au manifestat deschiderea şi sprijinul pentru acest proiect inovativ, care va avea un impact major asupra creşterii competitivităţii regiunii şi a dezvoltării oraşului.

În cadrul întâlnirii s-au conturat principalele direcţii de devoltare pe termen mediu şi lung, care să contribuie la atingerea obiectivului asumat, printre acestea numărându-se creşterea activităţilor de promovare internă şi internaţională, transformarea proiectului Cluj Innovation City în proiect strategic la nivel regional, precum şi creşterea competitivităţii Clujului faţă de judeţele din zonă.

Cluj IT Cluster este compus din organizaţii active în domeniul IT, precum companii furnizoare de servicii şi soluţii software, instituţii din sectorul academic, organisme publice locale şi centrale.

Clusterul este constituit sub forma unei organizaţii non-guvernamentale, având ca membri fondatori 23 de companii private, două instituţii de învăţământ superior, Universitatea Tehnică şi Universitatea Babeş-Bolyai, şase instituţii publice şi alte organizaţii catalizatoare.

Citeşte şi Marea miză a clusterului IT

Comenteaza