Din clădirea albastră, în clădirea verde. Cum arată "EBS Tower" GALERIE FOTO

Din clădirea albastră, în clădirea verde. Cum arată
Una dintre cele mai mari companii IT din Cluj face ultimele preparative de mutare a sediului său, proces care va costa 1,8 milioane de euro. Gazdă îi va fi noua clădire de 12 etaje din zona Pieţei Mihai Viteazul, ce va fi inaugurată în curând.

EBS România îşi va schimba numele, în acord cu noul său proprietar, şi îşi va concentra activităţile în clădirea Europa Business Center (EBC), finalizată pe str. Constanţa nr. 19. De altfel, noua siglă a companiei a fost deja montată pe frontispiciul clădirii pe care a închiriat-o integral şi unde vor activa 550 de oameni. Sediul a fost amenajat conform cerinţelor grupului japonez. EBS își va modifica numele în concordanță cu actuala stare de fapt, devenind NTT DATA România. Edificarea clădirii a început în 2014, deşi dezvoltatorul Imoinvest a iniţiat proiectul în perioada de boom imobiliar.

Parter dedicat unui program cu UBB

Durata proiectului EBS a fost de 1 an și 9 luni. Clădirea prezintă spații de tip open-office, săli de curs, de conferințe și videoconferințe, de interviuri dedicate, bibliotecă, bistro, sală de mese, terasă circulară, restaurant à la carte, etaj dedicat zonei de relaxare. Parcarea din subsol este echipată cu lift pentru angajaţi. Clădirea este dotată cu sisteme de securitate bazate pe acces cu turnicheți, uși controlate și supraveghere video cu 50 de camere. Generatorul clădirii poate susține activitatea întregului turn de birouri timp de minim 10 ore.

Imobilul a fost amenajat de către specialiştii în design interior de la Morphoza, conceptul cheie fiind “conectivitate”. Fiecare nivel “comunică” într-un mod diferit cu angajații. Parterul este dedicat unui program special de dezvoltare profesională, ce va fi organizat împreună cu Universitatea Babeș-Bolyai (UBB), dispune de un amfiteatru de 100 locuri și de o sală de laborator. Programul va fi demarat în toamnă alături de Facultatea de Matematică și Informatică, va avea o durată de doi ani și va oferi o specializare echivalentă cu absolvirea unei facultăți în IT. 

Activitatea din Cluj se concentrează în noul sediu

Firma clujeană de IT îşi desfăşura activitatea până acum în mai multe sedii, cei mai mulţi angajaţi fiind concentraţi în clădirea albastră închiriată de la Banca Transilvania pe str. G. Bariţiu, din Cluj. EBS mai are filiale la Sibiu, Braşov, Bucureşti, Iaşi, Timişoara. Pe măsură pe numărul angajaţilor din Cluj va fi neîncăpător şi pentru EBC, societatea va închiria spaţiu şi în altă clădire care se ridică în zonă, ne-a declarat directorul general al EBS, Daniel Metz. 

Compania japoneză a semnat în 2013 un acord cu EBS privind preluarea întregului pachet de acţiuni ale firmei clujene. EBS a înregistrat în 2014 o cifră de afaceri de 22,1 milioane de euro. NTT Group este numărul 1 mondial în telecomunicaţii după cifra de afaceri, cu reprezentare în 72 de state. Grupul cuprinde companii din tehnologia informaţiilor şi telecomunicaţii. Compania este listată la bursele din Tokyo, Osaka, Nagoya, Fukuoka, Sapporo, New York, Londra.

 

Implicat şi în domeniul imobiliar

Fondatorul EBS, Daniel Metz, s-a lansat anul trecut ca investitor pe piaţa imobiliară, alocând 5 milioane de euro pentru proiectul rezidențial Contemporano. Dezvoltat în parteneriat cu compania de construcţii Coratim, proiectul va fi gata în august. Contemporano este format din 73 de apartamente, amplasate în două imobile cu 5-6 etaje. Ansamblul rezidențial va fi plasat în apropierea Parcurilor Iuliu Haţieganu, Simion Bărnuţiu și Cluj Arena. Proiectul include spații comerciale la parter, locuri de joacă pentru copii și spații verzi.

Comenteaza