Clujenii au adus la buget cu 41 de milioane de lei în plus

Clujenii au adus la buget cu 41 de milioane de lei în plus
Contribuabilii din județ au virat la bugetul general al consolidat al statului 312 milioane de lei în noiembrie, față de 271 de milioane în aceeași perioadă a anului trecut.

Cele mai mari creșteri procentuale s-au făcut simțite la asigurările sociale de stat (+31%), asigurările de șomaj (+21%) și fondul național unic de asigurări de sănătate (+17%), însă suma cea mai consistentă s-a înregistrat la bugetul de stat, fără vamă - 136 de milioane de lei. La asigurările sociale au intrat 114 milioane.

Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Cluj avea în executare silită 49.751 de persoane fizice, pentru recuperarea restanțelor de 27 de milioane de lei, respectiv 14.657 de persoane juridice, pentru suma totală de 201 milioane de lei. 

Fiscul clujean a înființat popriri pentru 10 milioane de lei și a emis somații pentru 12 milioane de lei, numărul sechestrelor ridicându-se la 26. Inspectorii fiscali au efectuat în această perioadă 45 de controale inopinate și 197 de acțiuni de verificare la persoane juridice și fizice în urma cărora au atras la bugetul de stat venituri suplimentare de 32 de milioane de lei. 

“Acolo unde nu s-a impus emiterea dispoziției de măsuri, societățile respective au fost supuse analizei de risc în vederea efectuării inspecției fiscale. De asemenea, ca urmare a activității desfășurate pe linia combaterii evaziunii fiscale au fost transmise organelor în drept în vederea continuării cercetărilor șase sesizări penale, valoarea prejudiciului potențial fiind de 23.951.000 lei.

Un număr de trei contribuabili au fost propuși pentru inactivare, în conformitate cu prevederile legale în vigoare privind stabilirea condițiilor și declararea contribuabililor inactivi, cu modificările ulterioare și s-a diminuat pierderea fiscală declarată de contribuabili cu suma de 4.519.000 lei”, a precizat Nicolae Câmpan, șeful AJFP.  

Comenteaza