Finanțele clujene și-au mărit încasările la buget. 90 de milioane în plus

Finanțele clujene și-au mărit încasările la buget. 90 de milioane în plus
Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Cluj a încasat în decembrie 380 de milioane de lei la bugetul consolidat al statului, față de numai 290 de milioane în aceeași lună a anului precedent.

Diferența în plus la încasările din noiembrie 2017 era de numai 41 de milioane de lei. Intrările cele mai substanțiale au avut loc la bugetul de stat, de 179 de milioane, urmate de cele la asigurările sociale de stat, de 134 de milioane, și de cele la fondul unic de asigurări de sănătate, de 61 de milioane, suma cea mai mică strângându-se la asigurările de șomaj, de 4,8 milioane, a transmis șeful AJFP, Nicolae Cîmpan.  

La finalul ultimei luni a anului, fiscul clujean avea în executare 14.000 de persoane juridice, pentru recuperarea sumei de 179 de milioane de lei, și 53.000 de persoane fizice, restante cu 31 de milioane. Somațiile, popririle și sechestrele inițiate de AJFP au vizat încasarea a 88 de milioane de lei, însă recuperările efective din măsurile instituite de fisc s-au ridicat la doar 26 de milioane.

Pe de altă parte instituția a restituit celor îndreptățiți taxă pe valoarea adăugată în valoare de 8,7 milioane de lei, în urma celor 41 de dosare de cereri de rambursare. Controalele finanțelor la 30 de contribuabili considerați cu risc s-au concretizat în sume atrase de 6,2 milioane de lei.

În urma verificărilor pe linie de combatere a evaziunii fiscale, inspectorii instituției au transmis organelor de cercetare patru sezizări penale cu un prejudiciu calculat la 2,1 milioane de lei, iar unui contribuabil i s-a instituit măsuri asiguratorii pentru suma de 2,4 milioane de lei.  

Comenteaza