Investitorii de după Nokia. Parcul industrial din Jucu, revitalizat de clujeni cu 40 de milioane de euro

Investitorii de după Nokia. Parcul industrial din Jucu, revitalizat de clujeni cu 40 de milioane de euro
Parcul logistic și industrial Transilvania Construcții (TRC Park Cluj) din comuna Jucu va genera investiții de 40 de milioane de euro pe cele 8 hectare și va crea câteva mii de locuri de muncă.

“Dezvoltăm continuu parcul nostru de la Jucu, avem 30.000 mp ocupați și cerere pentru alți 10.000 mp în acest an, atât din sectorul logistic, cât și pe partea de producție. Există interes din partea investitorilor.

Acest parc va presupune investiții de 30-40 de milioane de euro. Deja sunt câteva sute de angajați, vom ajunge la câteva mii, atunci când toți cei 80.000 mp disponibili vor fi ocupați”, ne-a declarat Andrei Timofte, director general al Transilvania Construcții Cluj (TCC). 

Ultimul sosit în TRC Park este AmbaFlex, producător global olandez al sistemelor SpiralVeyor, care și-a deschis un spațiu de producție pe 5.655 mp, tranzacția fiind  intermediată de către agenția imobiliară Capitoliu.

Olandezii produc și asigură mentenanța sistemelor de manipulare a materialelor bazate pe tehnologia de transport spirală, care garantează manipularea încărcăturii într-un ritm continuu și facilitează volumul mare de tranzitare, chiar și într-un spațiu redus.

„Locația noului punct de desfășurare a activității AmbaFlex îndeplinește toate cerințele noastre: un parc industrial organizat, care se ridică la standarde europene. TCC este un partener profesionist, cu o bună gestionare a proiectului și asigură îndeplinirea cerințelor noastre”, spune Ahmed Abdel-Sayed, manager de producție pe România al AmbaFlex. Parteneriatul cu olandezii a asigurat rate de ocupare de 100% a halei 2 din TRC Park, un proiect modern clasa A, potrivit conducerii TCC.

Mizează pe cumpărăturile online ale românilor

În TRC Park sunt prezente companii precum DB Schenker, Purmo, Emag și Altex. TCC a dezvoltat în cadrul TRC Park 30.000 mp spații de depozitare și are în plan extinderea cu 50.000 mp, prin atragerea de noi chiriași din sectorul de depozitare și distribuție și din domeniul producției.

Societatea a decis la începutul anului schimbarea destinației unui spațiu din parcul industrial Tetarom III, perimetru unde se află amplasat TRC Park, din hală de depozitare în hală de producție, proiect anunțat la Agenția de Protecție a Mediului Cluj, în vederea continuării procedurii privind emiterea aprobării de dezvoltare. 

La finele anului 2016, companiile eMAG şi DB Schenker se mutau în noile facilităţi create în TRC Park, în cadrul primei etape de construcţie a acestuia. Investițiile în prima fază, concretizată în șase luni, s-au ridicat la 25 de milioane de euro. Conducerea societății mizează pe creşterea ponderii comerţului electronic în România, care generează o cerere superioară în sectorul logistic.

Obiectivul a fost gândit în vederea protecţiei mediului: iluminatul interior şi exterior se face cu becuri led, materialele de construcţie sunt cu emisii scăzute de carbon, iar personalul administrativ se deplasează cu maşini de serviciu electrice.

Sediul central, mutat din Someșeni pe Tăietura Turcului

În primăvara lui 2017, TCC și-a relocat sediul și birourile sale din Parcul Logistic Transilvania în noua clădire de birouri Novis Plaza, din Tetarom I Cluj-Napoca. Iniţial societatea avea sediul central în zona Someşeni, pe str. Orăştiei. Novis Plaza a fost preluată de TCC în 2016: suprafața închiriabilă destinată spațiilor de birou reprezintă 14.171 mp, are un atrium de 400 mp și 300 de locuri de parcare.

TCC provine din Trustul de Construcţii Cluj, divizat după 1990 în mai multe societăţi comerciale. În 1999 societatea a fost privatizată, iar din 2003 a început dezvoltarea parcului logistic din Someșeni, după care a condus în calitate de antreprenor general proiecte de construcții civile de anvergură.

În 2010 s-a implicat în primul proiect imobiliar rezidențial, Dorobanților Residence. În 2013 a avut loc schimbarea acţionariatului. Principali investitori ai TCC sunt Andrei Timofte (57,7%), Mircea Timofte (35,6%), alți acționari (6,7%). Societatea este specializată în construcții civile, dezvoltari imobiliare și administrarea proprietăților. 

Aceasta deține și administrează proprietăți imobiliare în România. Principalele sale proiecte sunt Stadionul Cluj Arena, Stadionul Dr. C. Rădulescu, clădirea de birouri Power Business Center, spații de depozitare pe 100.000 mp. TCC este o afacere de familie care dezvoltă, deține și administrează proprietăți precum Parcul Logistic Transilvania, TRC Park, Novis Plaza.

Ultimul său raport financiar, cel din trimestrul III 2017, relevă că societatea avea o cifră de afaceri de 18,1 milioane de lei și un profit net de 0,8 milioane, față de afaceri de 15,6 milioane și un profit de 4,7 milioane, în aceeași perioadă din 2016. Principalii săi concurenţii de pe plan local, conform Termene.ro, sunt ACI, ASA Cons, Construcţii Napoca, TCI și Elite Grup. 

Comenteaza