800.000 de șoferi în pericol: Termenul de valabilitate a asigurărilor RCA Euroins expiră

800.000 de șoferi în pericol: Termenul de valabilitate a asigurărilor RCA Euroins expiră
| Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

De săptămâna viitoare, polițele RCA Euroins încetează să mai fie valabile. Astfel că, peste 800.000 de șoferi sunt în situație de risc.

Polițele RCA Euroins (Asigurare Reasigurare) încetează de drept în data de 7 decembrie 2023. Excepție face contractele de asigurare încadrate în clasa de asigurări 15 – Garanții, polițe, care expiră pe 5 februarie 2024

„Recomandăm tuturor persoanelor care au asigurarea RCA la Euroins să își reînnoiască această asigurare cât mai repede posibil. Astfel încât să se evite aglomerația din ultima zi. Asigurătorii și intermediarii sunt pregătiți să preia toate polițele rămase.”, a declarat Valentin Ionescu, directorul general al Direcției Generale Asigurări, din cadrul ASF.

Potrivit acestuia, sunt aproximativ 800.000 de polițe RCA rămase de la Euroins care trebuie reînnoite. ASF a monitorizat zilnic evoluția cotelor de piață a celor opt asigurători care practică RCA în acest moment.

Autoritatea a realizat acest lucru pentru a se asigura că acele cote de piață preluate sunt sustenabile din punct de vedere al solvabilității. „Au fost luate mai multe măsuri, astfel încât piața asigurărilor să rămână stabilă și funcțională.

În același timp, au fost verificate, din supraveghere sau din controale, sistemele IT ale asigurătorilor și intermediarilor. Astfel încât să ne asigurăm că în momentul 7 decembrie sistemele lor sunt reziliente.

Există în continuare nevoie ca mai multe societăți de asigurare să intre în piață și să vândă RCA pentru a echilibra cererea cu oferta.”, a declarat directorul general al Direcției Generale Asigurări.

Comenteaza