Video A murit baciul Moldovan, fondatorul afacerii Moldovan Carmangerie

A murit baciul Moldovan, fondatorul afacerii Moldovan Carmangerie
Ștefan Moldovan a fost unul dintre mentorii noului val din industria agroalimentară

Antreprenorul Ștefan Moldovan, cel care a pus bazele societății Cosm Fan Apahida, una dintre cele mai de succes afaceri din domeniul agroalimentar din Cluj, s-a stins din viață.

“Aducem un ultim omagiu celui care a fost Ștefan Moldovan, fondatorul companiei noastre. Omul care ne-a învățat pe toți meșteșugul și care, timp de 27 de ani, a fost farul nostru călăuzitor nu mai este azi printre noi. Ne rămân cuvintele și sfaturile lui din care ne vom trage puterea de a merge mai departe multă vreme de acum înainte”, a anunțat conducerea companiei.

Acum o jumătate de an, cu ocazia Sf. Ștefan, compania îl sărbătorea pe fondatorul noului business, Atelierul de Lapte, a cărui iubire pentru animale s-a transformat în stil de viață și mijloc de dezvoltare a comunității. “Vă invităm să urmăriți imagini surprinse la ferma noastră și să ascultați povestea de la început, așa cum o cunoaște omul care a trăit-o, baciul Ștefan Moldovan”, îndemnau cei de la Moldovan Carmangerie.

Societatea din Apahida a fost înființată în 1994 de către Ștefan și Cosmin Moldovan, tată și fiu, care au transformat bucătăria de vară și garajul din curte într-un atelier de producție de preparate din carne după rețete tradiționale. Ulterior, s-a extins, permițând extinderea atelierului și deschiderea unor magazine proprii.

În 2003 familia a început să investească într-o fermă de vaci la Mociu. În anii 2007-2008, compania a fost reclădită cu ajutorul a 3,5 milioane de euro din fonduri europene, îndreptate înspre modernizarea și tehnologizarea spațiului de producție. În perioada 2014-2016, la fermă s-au investit 1,6 milioane de euro, pe baza unui proiect din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală.

În 2014, afacerea a trecut printr-un proces de rebranding. În 2016 societatea a inaugurat o nouă unitate de producție în cadrul Centrului Agro Transilvania de la Dezmir, investiție de 670.000 de euro, proiectul fiind finanțat prin contribuție proprie, prin programul PHARE și prin Banca Comercială Română. Familia Moldovan a înființat o unitate de producție a lactatelor la Mociu, sub brandul Atelierul de Lapte.

Comenteaza