Mezelurile lui Moldovan au ajuns în China

Mezelurile lui Moldovan au ajuns în China
Maeștrii de la Carmangeria Sânnicoară, la o demonstrație culinară

Afacerea de familie Cosm-Fan - Carmangerie Sânnicoară a fost selectată pentru a reprezenta România la cel mai mare târg cu profil agroalimentar din Asia, care s-a desfășurat la Shanghai.

Anul trecut, firma clujeană a participat în cadrul pavilionului național la târgul de la Paris, unde a expus produse precum cârnați de vită Black Angus, șuncă și ruladă Moldovan, salam regal sau franțuzesc, dar și brânzeturi sau murături.

La SIAL China, 16 producători locali din România au căutat noi pieţe de desfacere pentru alimentul românesc, în perioada 14-16 mai. Ele au fost prezente în două standuri tip insulă, cu o suprafață totală de 180 mp, cu 12% mai mare decât la ediția din 2018.

În 2019 la SIAL s-a înregistrat o participare record în istoria celor 20 de ediţii de până acum: 4.300 expozanți din 65 de ţări, 112.000 de vizitatori profesioniști, o suprafață expozițională de 199.000 mp, 17 hale de prezentare.

Sub brandul de țară pentru sectorul agroalimentar, „Romania, the Green Garden of Europe”, la Shanghai au expus producătorii Agrosemcu, Albrau Prod, Artesans Del Sucre, Cosm-Fan, Croco, Doripesco Prod, Germino, Grande Dolceria, Kalpo, Natural, Monceanu Inocasings, Passage Food, Prutul, Romaqua, Scandia Food, Tual Fast Chance 98.

„Am fost mândru că reprezint România la SIAL Shanghai, în contextul creșterii componentei calitative a prezenţei naționale, atât la nivel de imagine, cât şi ca mod de prezentare a ofertei companiilor. Aprecierea colegilor europeni la adresa prezenţei României, în contextul participării la programele de promovare din ultimii ani, reprezintă o recunoaștere a eforturilor comune realizate de Asociației pentru Promovarea Alimentului Românesc și Ministeului Mediului de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat”, spune Ştefan Pădure, președintele APAR.

Participarea României a fost organizată de MMACA în colaborare cu APAR, membră a Federației Naționale Pro Agro. Bugetul alocat târgului a fost de 1,3 milioane de lei.

Comenteaza