Achiziţie în lumea medicală: Regina Maria preia Ponderas Hospital

Achiziţie în lumea medicală: Regina Maria preia Ponderas Hospital
Partenerul preşedintelui Băncii Transilvania (BT), Horia Ciorcilă, în viitorul spital privat de la Cluj a anunţat preluarea Ponderas Hospital.

„Ponderas a pornit ca un proiect extrem de ambițios, pe care l-am urmărit și apreciat încă de la început. Am remarcat, de-a lungul timpului, valorile comune, preocuparea permanentă pentru calitatea actului medical, grija față de pacient, performanța echipelor medicale. Pentru noi, Ponderas devine cel mai mare spital al Rețelei, cu care vom construi și mai mult pe zona de calitate și excelență medicală. Împreună, vom continua să dezvoltăm și centrul de training pentru personalul medical”, a declarat Fady Chreih, director general al Regina Maria. 
 
„În contextul unei piețe medicale foarte dinamice, ne-am dorit un partener de drum lung, care să împărtășească aceleași valori și obiective. Alături de Regina Maria ne dorim creșterea capacității medicale și a numărului de specialități, păstrand același focus pe un act medical de excelență și pasiunea de a ne îngriji pacienții”, afirmă Cătălin Copăescu, director general al Ponderas. Tranzacția este în curs de avizare la Consiliul Concurenței, o procedură care se va extinde pe parcursul următoarelor luni. 
 
Noul proiect investițional vine după ce Regina Maria a anunțat un parteneriat de 15 milioane de euro cu preşedintele BT pentru dezvoltarea primului spital privat generalist din Cluj-Napoca. La Ponderas au fost tratați până acum 250.000 de pacienți, iar echipa chirurgicală are 30.000 de interventii chirurgicale laparoscopice, dintre care peste 7.000 sunt intervenții bariatrice.

Ponderas este singurul centru de excelență în chirurgia metabolică și bariatrică din Estul Europei cu dublă acreditare, europeană și americană. Spitalul are o capacitate de 141 de paturi, 35 de cabinete medicale și opt săli de operație, dispuse pe 9.000 mp. În 2015, Ponderas a înregistrat o cifră de afaceri de 16,1 milioane de euro.
 
Regina Maria este un operator de servicii medicale private ce reunește peste 3.000 de angajați și colaboratori în 24 de locații proprii din Bucureşti şi din ţară, şi deserveşte 1,3 milioane de pacienți. Reţeaua are 320.000 de pachete de prevenție și tratament. Regina Maria cuprinde patru spitale, două maternități, şase campusuri medicale, şase centre de imagistică, 12 laboratoare acreditate, bancă proprie de celule stem și 180 de policlinici partenere în țară.

Comenteaza