Acționarii Remarul vin cu bani de acasă ca să țină uzina pe linia de plutire

Acționarii Remarul vin cu bani de acasă ca să țină uzina pe linia de plutire
Societatea din zona gării are nevoie mare de lichidități | Foto: Flickr

Investitorii în producătorul de material rulant Remarul 16 Februarie Cluj-Napoca trebuie să vină cu un aport de numerar de până la 15 milioane de lei pentru a susține lichiditatea societății și pentru a plăti din datoriile sale.

Producătorul de material rulant, Remarul 16 Februarie Cluj-Napoca a convocat acţionarii în 18 noiembrie pentru a aproba majorarea capitalului social într-o singură etapă, cu maximum 10,2 milioane de lei, până la valoarea maximă de 15,3 milioane, în schimbul aportului în numerar adus de acţionari.

”Majorarea de capital social se realizează din nevoia de lichidităţi a societăţii, pentru pentru derularea programelor asumate de societate și pentru o parte din datoriile existente”, se arată în raportul de la Bursa de Valori București.

Acţiunile au valoarea nominală şi preţul de emisiune de 2,5 lei. Acţiunile nou emise rămase nesubscrise ca urmare a exercitării drepturilor de preferinţă vor fi anulate.

Valoarea cu care se va majora capitalul social va fi dată de numărul şi valoarea acţiunilor noi efectiv subscrise de acţionari. Majorarea se realizează fără primă de emisiune. O acţiune deţinută la data de înregistrare generează un drept de preferinţă cu care se vor putea subscrie două acţiuni nou emise.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, acţionarii vor avea de votat şi majorarea numărului de membri ai consiliului de administraţie de la trei la cinci, precum şi alegerea lui Călin Mitică şi a lui Liviu Popa pentru cele două poziţii noi, cu o durată a mandatului de patru ani de la data alegerii. Propunerea pentru data de înregistrare este 5 decembrie, în timp ce 6 decembrie este propunerea pentru efectuarea plăţii.

Societatea este deţinută în proporţie de 32,9% de către Transferoviar Marfă Cluj-Napoca, în timp ce Monica Băiculescu deţine 32,7% din capitalul social. De la începutul anului, acţiunile Remarul s-au tranzacţionat în scădere cu 11,5%, pe fondul unui rulaj de 907.953 de lei, societatea ajungând la o capitalizare bursieră de 39,4 milioane de lei.

 

 

 

Comenteaza